Logo BBC Earth Program TV BBC Earth - ramówka, emisje

2017-07-18 Pokaź dziś

06:00

Planeta ludzi - Serie 1, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( UK 2011 ) Czas: 60min.

Opowieść o niezwykłych ludziach, którzy żyją na Arktyce. 3/8

Reżyseria: Nicolas Brown

Obsada: John Hurt

07:00

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 30min.

Sir David Attenborough analizuje niezwykłe sposoby rozmnażania się mszyc i waranów z Komodo. 1/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

07:30

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 30min.

Odcinek o zwierzętach „w zbrojach": David Attenborough opowiada, w jaki sposób jeże i nosorożce wykształciły skórę, która chroni je przed zagrożeniem. 2/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

08:00

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 13 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Tym razem trafimy na wystawę Big Bang Data, poświęconą najnowszym technologiom wizualizacji danych.

08:30

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 14 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

W tym odcinku zobaczymy Daleków, koktajle i wyścigi robotów. Posłuchamy też śpiewu a capella.

09:00

Błękitna planeta - Serie 1, odc. 8 Godziny emisji

Dokument ( 2001 ) Czas: 60min.

Wybrzeża to wspaniałe miejsca, w których żyją ptaki, ssaki morskie, żółwie i czyhające na foki orki. 8/8

Reżyseria: Alastair Fothergill

Obsada: David Attenborough

10:00

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

Erik wspina się wysoko w góry na wyspie Kodiak, starając się zwiększyć swoje szanse na polowaniu. 2/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

11:00

Niesamowite przypadki medyczne - Seria 1, odc. 6 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 60min.

Inspirujący program o ludziach, których życie z powodu niespotykanych komplikacji fizjologicznych mocno odbiega od normy. Ich przypadki zmieniają nasze rozumienie ludzkiej cielesności. 6/6

12:00

Potwory w mojej głowie Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Film dokumentalny o osobach cierpiących na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Sophie nieustannie martwi się, że mogła kogoś zabić; Richard nie może dotknąć pojemnika na śmieci.

Reżyseria: Peter Leonard

13:00

Zabójcza planeta Ziemia - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 70min.

Góry lodowe stanowią poważne zagrożenie dla żeglugi. Na zdjęciach satelitarnych widać, że są też przystanią dla zwierząt polarnych, które próbują dostosować się do zmian na naszej planecie. 2/3

Reżyseria: Catherine Whyler

Obsada: Dr Helen Czerski

14:10

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 2, odc. 11 Godziny emisji

Dokument ( UK 2010 ) Czas: 40min.

W dżunglach Madagaskaru Steve zobaczy największego mięsożercę tej krainy, obejrzy pięknego gekona i zagrożone wyginięciem palczaki. 11/20

Reżyseria: Nikki Waldron

Obsada: Steve Backshall

14:50

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

Erik wspina się wysoko w góry na wyspie Kodiak, starając się zwiększyć swoje szanse na polowaniu. 2/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

15:50

Potwory w mojej głowie Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Film dokumentalny o osobach cierpiących na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Sophie nieustannie martwi się, że mogła kogoś zabić; Richard nie może dotknąć pojemnika na śmieci.

Reżyseria: Peter Leonard

16:50

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 30min.

Program o najbardziej przerażających zjawiskach pogodowych na Ziemi. W tym odcinku Mike, „łowca burz", wjeżdża w oko huraganu. 1/10

Reżyseria: James Knight

Obsada: Mike Theiss , Dougal Jerram , Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

17:20

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 40min.

Zoe ucieka przed pożarem lasu, podczas gdy Leo wypróbowuje specjalną komorę chroniącą przed ogniem. Jak długo w niej wytrzyma? 2/10

Reżyseria: Ben Smith

Obsada: Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

18:00

Niesamowite przypadki medyczne - Seria 1, odc. 6 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 55min.

Inspirujący program o ludziach, których życie z powodu niespotykanych komplikacji fizjologicznych mocno odbiega od normy. Ich przypadki zmieniają nasze rozumienie ludzkiej cielesności. 6/6

18:55

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 8 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

W tym odcinku zobaczymy samochody napędzane wodorem i przyjrzymy się, jak drużyna rugby All Blacks wykorzystuje najnowsze technologie.

19:25

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 27 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 30min.

Chuck bada sprawę "ewoluujących robotów". Odwiedza laboratorium w Pensylwanii, w którym próbuje się wykorzystywać energię bakterii do poruszania mikroskopijnych maszyn. 27/12

19:55

Potwory w mojej głowie Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Film dokumentalny o osobach cierpiących na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Sophie nieustannie martwi się, że mogła kogoś zabić; Richard nie może dotknąć pojemnika na śmieci.

Reżyseria: Peter Leonard

20:55

Życie na pustkowiu - Seria 2, odc. 2 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 60min.

Ben Fogle podróżuje na przedgórze indyjskich Himalajów. Żyje tu Steve Lall, dawniej pilot myśliwców, który obecnie zajmuje się rolnictwem. 2/4

Reżyseria: Natalie Wilkinson

Obsada: Ben Fogle

21:55

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 65min.

Na Alasce zbliża się okres nocy polarnej. Chip i Agnes jak co roku muszą wyruszyć na jesienne polowanie na łosie. 3/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

23:00

Dzieci XXI wieku Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Program emitowany w ramach pasma Być Człowiekiem. W 2000 roku członkowie ONZ podpisali deklarację mającą na celu poprawę warunków życia na Ziemi.Odwiedzamy najbiedniejsze rejony świata, by sprawdzić, w jakich warunkach żyją jego najmłodsi mieszkańcy.

Reżyseria: Paul Glynn , Gavin Searle

00:00

Jak skończyć z biedą? Godziny emisji

Czas: 70min.

Profesor Hans Rosling przedstawia liczby i informacje o niezwykłym celu, jaki postawiła sobie ONZ — chodzi o wyeliminowanie skrajnej biedy na całym świecie w ciągu 15 lat.

01:10

Kiedy przestajemy się uczyć? - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( UK 2016 ) Czas: 70min.

W tym odcinku naukowcy uzasadnią tezę, że wybór stylu życia ma ogromny wpływ na kondycję dojrzewającego ciała i umysłu. Poznamy także inne intrygujące fakty dotyczące procesu starzenia się. 2/2

Reżyseria: Luke Wiles

Obsada: Martin Clunes

02:20

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 35min.

Program o najbardziej przerażających zjawiskach pogodowych na Ziemi. W tym odcinku Mike, „łowca burz", wjeżdża w oko huraganu. 1/10

Reżyseria: James Knight

Obsada: Mike Theiss , Dougal Jerram , Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

02:55

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 30min.

Zoe ucieka przed pożarem lasu, podczas gdy Leo wypróbowuje specjalną komorę chroniącą przed ogniem. Jak długo w niej wytrzyma? 2/10

Reżyseria: Ben Smith

Obsada: Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

03:25

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 25min.

Sir David Attenborough analizuje niezwykłe sposoby rozmnażania się mszyc i waranów z Komodo. 1/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

03:50

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 2 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 25min.

Odcinek o zwierzętach „w zbrojach": David Attenborough opowiada, w jaki sposób jeże i nosorożce wykształciły skórę, która chroni je przed zagrożeniem. 2/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

04:15

Zabójcza planeta Ziemia - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 55min.

Góry lodowe stanowią poważne zagrożenie dla żeglugi. Na zdjęciach satelitarnych widać, że są też przystanią dla zwierząt polarnych, które próbują dostosować się do zmian na naszej planecie. 2/3

Reżyseria: Catherine Whyler

Obsada: Dr Helen Czerski

05:10

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 13 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 25min.

Tym razem trafimy na wystawę Big Bang Data, poświęconą najnowszym technologiom wizualizacji danych.

05:35

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 14 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 25min.

W tym odcinku zobaczymy Daleków, koktajle i wyścigi robotów. Posłuchamy też śpiewu a capella.

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info