Logo BBC Earth Program TV BBC Earth - ramówka, emisje

2017-07-25 Pokaź dziś

06:00

Planeta ludzi - Serie 1, odc. 5 Godziny emisji

Dokument ( UK 2011 ) Czas: 60min.

Otwarte przestrzenie Gór Ałtaj sprawiają, że polowanie jest niemal niemożliwe. 5/8

Reżyseria: Nicolas Brown

Obsada: John Hurt

07:00

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 30min.

Tym razem David Attenborough bada niezwykłe oczy kałamarnic i sów, czyli zwierząt doskonale widzących w ciemności. 3/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

07:30

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 4 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 30min.

Odcinek o zwierzętach zależnych od innych gatunków: od kukułek podrzucających jajka innym ptakom po ćmy z rodziny zawisakowatych kradnące miód. 4/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

08:00

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 14 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

W tym odcinku zobaczymy Daleków, koktajle i wyścigi robotów. Posłuchamy też śpiewu a capella.

08:30

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 15 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący zapraszają nas na największe targi elektroniki użytkowej — CES w Las Vegas.

09:00

Łowcy - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Seria ukazuje relacje między drapieżnikami a ich ofiarami. Lamparty są mistrzami podkradania się, dzikie psy stawiają na wytrzymałość, a orki — na pracę zespołową i inteligencję. 1/4

Reżyseria: Huw Cordey

Obsada: Sir David Attenborough

10:00

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 7 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

W Eagle uczeń Andy'ego popełnia poważny błąd: zaczyna mu brakować drewna do ogrzania namiotu. 7/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

11:00

Cała prawda o płodności Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

Znana brytyjska dziennikarka Alex Jones zbliża się do 40. Czy może jeszcze zajśc w ciążę? Rozmawia z ekspertami, by ustalić fakty i mity na temat płodności.

Reżyseria: Anna Keel

12:00

Trening na końcu świata - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 60min.

Komik i pasjonat fitness Joel Dommett wyrusza z przyjacielem w odległe zakątki świata, by odwiedzić społeczności, które od wieków prowadzą aktywny tryb życia. Tym razem odwiedza mnichów w Szaolin. 1/6

Reżyseria: Ewen Thomson

13:00

Zabójcza planeta Ziemia - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 70min.

Nowe technologie i relacje naocznych świadków mają ogromny wpływ na rozwój naszej wiedzy o niesamowitym zjawisku atmosferycznym, jakim są tornada. 3/3

Reżyseria: Catherine Whyler

Obsada: Dr Helen Czerski

14:10

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 2, odc. 16 Godziny emisji

Dokument ( UK 2010 ) Czas: 40min.

Steve opowiada o tym, że wszystkie psy pochodzą od wilków, przedstawia nam też kilka niezwykłych psów rasy huskie i psy policyjne. 16/20

Reżyseria: Nikki Waldron

Obsada: Steve Backshall

14:50

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 7 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

W Eagle uczeń Andy'ego popełnia poważny błąd: zaczyna mu brakować drewna do ogrzania namiotu. 7/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

15:50

Trening na końcu świata - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 60min.

Komik i pasjonat fitness Joel Dommett wyrusza z przyjacielem w odległe zakątki świata, by odwiedzić społeczności, które od wieków prowadzą aktywny tryb życia. Tym razem odwiedza mnichów w Szaolin. 1/6

Reżyseria: Ewen Thomson

16:50

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 30min.

Clare i Leo wyruszają do kalifornijskiej Doliny Śmierci — najgorętszego miejsca na Ziemi, gdzie temperatura dochodzi do 57 stopni Celsjusza. 3/10

Reżyseria: Ben Smith

Obsada: Clare Nasir , Leo Houlding

17:20

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 4 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 40min.

Zoe i Dougal jadą do Japonii, gdzie spotykają się z dziećmi, które przeżyły wielkie tsunami w 2011 r., i testują specjalną kapsułę ratunkową. 4/10

Reżyseria: Mark Reynaud

Obsada: Dougal Jerram , Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

18:00

Cała prawda o płodności Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 55min.

Znana brytyjska dziennikarka Alex Jones zbliża się do 40. Czy może jeszcze zajśc w ciążę? Rozmawia z ekspertami, by ustalić fakty i mity na temat płodności.

Reżyseria: Anna Keel

18:55

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 12 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący odwiedzają wytwórnię Abbey Road Studios, aby dowiedzieć się, jak technologia zmienia przemysł muzyczny.

19:25

Ziemia 2050 - Seria 2, odc. 1 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 30min.

Jak będzie wyglądał świat w roku 2050? Dokąd zaprowadzi nas postęp w dziedzinie nauki, technologii i matematyki? Joe Pena zabiera nas w niezwykłą podróż w poszukiwaniu odpowiedzi.

19:55

Trening na końcu świata - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 60min.

Komik i pasjonat fitness Joel Dommett wyrusza z przyjacielem w odległe zakątki świata, by odwiedzić społeczności, które od wieków prowadzą aktywny tryb życia. Tym razem odwiedza mnichów w Szaolin. 1/6

Reżyseria: Ewen Thomson

20:55

Życie na pustkowiu - Seria 4, odc. 2 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

Tanzania. Ben odwiedza pochodzącego z Yorkshire Moli i jego żonę Noelle, którzy organizują wyprawy safari i żyją na afrykańskiej pustyni jak nomadzi. 2/8

Reżyseria: Natalie Wilkinson

Obsada: Ben Fogle

21:55

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 8 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 65min.

Sue zamyka obóz i wyrusza do najbliższego miasta, Deadhorse, aby kupić nowy, ośmiokołowy pojazd terenowy. 8/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

23:00

Otyłość: sekcja zwłok Godziny emisji

Czas: 60min.

Program emitowany w ramach pasma Być Człowiekiem. Zespół patologów przeprowadza sekcję na ciele kobiety o wadze 108 kilogramów. Ich odkrycia po analizie budowy ciała i narządów są przerażające. Otyłość jest dla nas poważnym zagożeniem.

00:00

Cała prawda o otyłości Godziny emisji

Nauka i medycyna ( 2012 ) Czas: 65min.

Chirurg Gabriel Weston chce się dowiedzieć czemu coraz więcej wśród nas ludzi otyłych.

Reżyseria: Tim Usborne

01:05

Skąd się bierze zło Godziny emisji

( 2011 ) Czas: 70min.

Z badań mózgów psychopatów wynika, że cechuje je inna budowa. Czy prawdopodobne jest, że Ted Bundy czy Charles Manson byli naturalnie urodzonymi mordercami?

Reżyseria: Nicola Stockley

02:15

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 30min.

Clare i Leo wyruszają do kalifornijskiej Doliny Śmierci — najgorętszego miejsca na Ziemi, gdzie temperatura dochodzi do 57 stopni Celsjusza. 3/10

Reżyseria: Ben Smith

Obsada: Clare Nasir , Leo Houlding

02:45

Gniewna Ziemia - Seria 1, odc. 4 Godziny emisji

Dokument ( 2013 ) Czas: 35min.

Zoe i Dougal jadą do Japonii, gdzie spotykają się z dziećmi, które przeżyły wielkie tsunami w 2011 r., i testują specjalną kapsułę ratunkową. 4/10

Reżyseria: Mark Reynaud

Obsada: Dougal Jerram , Clare Nasir , Leo Houlding , Zoe Palmer

03:20

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 25min.

Tym razem David Attenborough bada niezwykłe oczy kałamarnic i sów, czyli zwierząt doskonale widzących w ciemności. 3/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

03:45

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 4 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 25min.

Odcinek o zwierzętach zależnych od innych gatunków: od kukułek podrzucających jajka innym ptakom po ćmy z rodziny zawisakowatych kradnące miód. 4/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

04:10

Zabójcza planeta Ziemia - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 55min.

Nowe technologie i relacje naocznych świadków mają ogromny wpływ na rozwój naszej wiedzy o niesamowitym zjawisku atmosferycznym, jakim są tornada. 3/3

Reżyseria: Catherine Whyler

Obsada: Dr Helen Czerski

05:05

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 14 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 25min.

W tym odcinku zobaczymy Daleków, koktajle i wyścigi robotów. Posłuchamy też śpiewu a capella.

05:30

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 15 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący zapraszają nas na największe targi elektroniki użytkowej — CES w Las Vegas.

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info