Logo BBC Earth Program TV BBC Earth - ramówka, emisje

2017-07-31 Pokaź dziś

06:00

Misja Planeta - Seria 1, odc. 17 Godziny emisji

Dokument ( UK 2013 ) Czas: 30min.

Steve ląduje w Ameryce Południowej, w dżunglach Gujany. To kraina dziewiczych, niezbadanych lasów, w których mieszkają giganty. 17/31

Reżyseria: Scott Alexander

Obsada: Steve Backshall

06:30

Misja Planeta - Seria 1, odc. 18 Godziny emisji

Dokument ( UK 2013 ) Czas: 30min.

Steve i jego ekipa wyruszają w górę rzeki Rupunini w głąb dziewiczej dżungli Gujany. Rozbijają obozowisko w lesie. 18/31

Reżyseria: Scott Alexander

Obsada: Steve Backshall

07:00

Małpy bez tajemnic - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 60min.

W tym odcinku zobaczymy, jak nasi najbliżsi krewni wykorzystują swoje ciała do życia w dżunglach, puszczach, na plażach, w górach i na sawannach. 1/3

08:00

Niebo pod kontrolą - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

Od nawigacji na najbardziej uczęszczanym lotnisku świata po niebezpieczeństwa latania w najzimniejszym mieście na ziemi: w tym odcinku przyjrzymy się momentowi startu samolotu. 1/3

Reżyseria: Russell Leven , Matt Barrett

09:00

Otyłość: sekcja zwłok Godziny emisji

Czas: 60min.

Zespół patologów przeprowadza sekcję na ciele kobiety o wadze 108 kilogramów. Ich odkrycia po analizie budowy ciała i narządów są przerażające. Otyłość jest dla nas poważnym zagożeniem.

10:00

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 11 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

Zbliżająca się do Kavik śnieżyca zagraża zapasom żywności Sue. W Eagle pękający lód może pokrzyżować plany Andy'ego. 11/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

11:00

Dziewięć najważniejszych miesięcy - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2011 ) Czas: 60min.

W tym odcinku dowiemy się, jak wygląda przemiana od mikroskopijnej, pojedynczej komórki do płodu posiadającego wyraźne, ludzkie cechy. 1/3

Reżyseria: Nicola Cook

Obsada: Michael Mosley

12:00

Sekrety ludzkiego ciała - Serie 1, odc. 1 Godziny emisji

Nauka i medycyna ( UK 2011 ) Czas: 60min.

Michael Mosely odkrywa cuda kreatywności oraz niezwykłą sekwencję wydarzeń, która prowadzi do narodzin nowego człowieka. 1/4

Reżyseria: Nat Sharman

Obsada: Michael Mosley

13:00

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 5 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 35min.

W tym odcinku David Attenborough przygląda się zwierzętom o wyjątkowo złej reputacji: gorylom i nietoperzom-wampirom. 5/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

13:35

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 6 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 35min.

David Attenborough opowiada, w jaki sposób przyrodnicy odkryli, że węgorze elektryczne potrafią wytwarzać prąd. 6/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

14:10

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 2, odc. 20 Godziny emisji

Dokument ( UK 2010 ) Czas: 40min.

Przygoda Steve'a kończy się w amazońskiej dżungli, gdzie obserwuje olbrzymie wydry i ma spotkanie, na kóre nic nie mogło go przygotować. 20/20

Reżyseria: Giles Badger

Obsada: Steve Backshall

14:50

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 11 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 60min.

Zbliżająca się do Kavik śnieżyca zagraża zapasom żywności Sue. W Eagle pękający lód może pokrzyżować plany Andy'ego. 11/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

15:50

W okowach mrozu: bohaterowie - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

Czas: 60min.

Glenn Villeneuve zrezygnował z wygodnego życia w mieście i przeniósł się na Alaskę, by zrealizować swoje marzenie o życiu na łonie natury. Musi szukać pożywienia i polować, by przeżyć. 3/5

Obsada: Glenn Villeneuve

16:50

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 15 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący zapraszają nas na największe targi elektroniki użytkowej — CES w Las Vegas.

17:20

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 16 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 40min.

Wizyta w Hyperloop Technologies. Najnowsze wieści ze świata technologii oraz robokot!

18:00

Dziewięć najważniejszych miesięcy - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2011 ) Czas: 55min.

W tym odcinku dowiemy się, jak wygląda przemiana od mikroskopijnej, pojedynczej komórki do płodu posiadającego wyraźne, ludzkie cechy. 1/3

Reżyseria: Nicola Cook

Obsada: Michael Mosley

18:55

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 15 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący zapraszają nas na największe targi elektroniki użytkowej — CES w Las Vegas.

19:25

Ziemia 2050 - Seria 2, odc. 4 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 30min.

Jak będzie wyglądał świat w roku 2050? Dokąd zaprowadzi nas postęp w dziedzinie nauki, technologii i matematyki? Joe Pena zabiera nas w niezwykłą podróż w poszukiwaniu odpowiedzi.

19:55

Łowcy - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Główne drapieżniki Arktyki — wilki, lisy polarne i niedźwiedzie polarne — muszą nieustannie przystosowywać się do zmian środowiska. 2/4

Reżyseria: Jonnie Hughes

Obsada: Sir David Attenborough

20:55

Życie na pustkowiu - Seria 4, odc. 5 Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

W zacisznej dolinie na Ibizie Ben zamieszkuje w komunie z byłym oficerem marynarki, którzy zrezygnował z wystawnego życia na rzecz skromnej egzystencji w zgodzie z naturą. 5/8

Reżyseria: Natalie Wilkinson

Obsada: Ben Fogle

21:55

W okowach mrozu - Seria 2, odc. 12 Godziny emisji

Dokument ( USA 2014 ) Czas: 65min.

Koniec zimy oznacza, że Chip i Agnes mają ostatnią szansę na polowanie na tłuste karibu. Następna okazja nadarzy się dopiero pod koniec lata. 12/20

Reżyseria: Travis Shakespeare , Jane Tranter

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

23:00

Trening na końcu świata - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2017 ) Czas: 60min.

Program emitowany w ramach pasma Być Człowiekiem. Pasjonat fitness Joel Dommett wyrusza w odległe zakątki świata, by odwiedzić społeczności, które od wieków prowadzą aktywny tryb życia. Tym razem uczy się nurkować od członków plemienia Tagbanua. 2/6 2/6

Reżyseria: Mus Mustafa

00:00

Zaginieni przodkowie ludzkości Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 70min.

Oto podróż w zamierzchłe czasy, gdy po ziemi stąpały wielkie bestie i współistniały cztery różne rasy ludzkie. Co się stało, gdy skrzyżowały się ich drogi? Dlaczego przetrwał tylko nasz gatunek?

Reżyseria: Giles Harrison

01:10

Otyłość: sekcja zwłok Godziny emisji

Czas: 70min.

Zespół patologów przeprowadza sekcję na ciele kobiety o wadze 108 kilogramów. Ich odkrycia po analizie budowy ciała i narządów są przerażające. Otyłość jest dla nas poważnym zagożeniem.

02:20

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 15 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Prowadzący zapraszają nas na największe targi elektroniki użytkowej — CES w Las Vegas.

02:50

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 16 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Wizyta w Hyperloop Technologies. Najnowsze wieści ze świata technologii oraz robokot!

03:20

Małpy bez tajemnic - Seria 1, odc. 1 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 55min.

W tym odcinku zobaczymy, jak nasi najbliżsi krewni wykorzystują swoje ciała do życia w dżunglach, puszczach, na plażach, w górach i na sawannach. 1/3

04:15

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 5 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 20min.

W tym odcinku David Attenborough przygląda się zwierzętom o wyjątkowo złej reputacji: gorylom i nietoperzom-wampirom. 5/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

04:35

David Attenborough i cuda natury - Seria 2, odc. 6 Godziny emisji

Dokument ( 2014 ) Czas: 25min.

David Attenborough opowiada, w jaki sposób przyrodnicy odkryli, że węgorze elektryczne potrafią wytwarzać prąd. 6/10

Reżyseria: Stephen Dunleavy

Obsada: David Attenborough

05:00

Zaginieni przodkowie ludzkości Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

Oto podróż w zamierzchłe czasy, gdy po ziemi stąpały wielkie bestie i współistniały cztery różne rasy ludzkie. Co się stało, gdy skrzyżowały się ich drogi? Dlaczego przetrwał tylko nasz gatunek?

Reżyseria: Giles Harrison

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info