Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na środę - ramówka, emisje

2018-07-25 Pokaż dziś

06:00

Spektakl teatralny: Powrót posła

spektakl teatralny ( Polska 2012 ) Czas: 70min.

Przedstawienie na motywach dramatu "Powrót posła" Juliana Ursyna Niemcewicza w wykonaniu teatru studenckiego "Dobry wieczór" działającego przy Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.

  Godziny emisji Spektakl teatralny: Powrót posła

07:10

Nieoczekiwana podróż

film dokumentalny ( USA 2016 ) Czas: 34min.

Jest to historia kilku osób, które wyszły z choroby nowotworowej i świadectwa, jaką rolę odegrała w tym ich wiara w Boga.

  Godziny emisji Nieoczekiwana podróż

07:50

Kolory Świętości - Św. Jakub Większy

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

  Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza

08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

Reklama
08:15

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:40

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

  Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:45

Każdy maluch to potrafi

program edukacyjny dla dzieci ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Program edukacyjny dla dzieci rozwijający sprawność manualną. Prowadzący: Anna Zakrzewska

  Godziny emisji Każdy maluch to potrafi

09:00

Kalejdoskop Młodych

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Studenci Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu opowiadają o kulisach powstania etiudy filmowej

Reżyseria: Piotr Zarębski

  Godziny emisji Kalejdoskop Młodych

09:20

Express Studencki

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Podsumowanie najważniejszych uczelnianych wydarzeń minionego tygodnia.

  Godziny emisji Express Studencki

09:25

Sanktuaria polskie

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Sanktuaria polskie

09:45

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Święty na każdy dzień

09:50

Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Effetha - okno na świat

reportaż ( Polska 2012 ) Czas: 45min.

  Godziny emisji Effetha - okno na świat

Reklama
11:00

Świat na wyciągnięcie ręki. Wyprawa na kraniec Syberii - Jakuck odc. 6

film dokumentalny ( Polska 2017 ) Czas: 15min.

Seria filmów z trzymiesięcznej wyprawy w najdziksze rejony Syberii. Jedziemy przez Zabajkale. W Skoworodino skręcamy na północ w kierunku Jakucka. Jedziemy szutrową drogą w kurzu albo w błocie. Ledwie dojeżdżamy do Jakucka tracąc wszystkie opony.

  Godziny emisji Świat na wyciągnięcie ręki. Wyprawa na kraniec Syberii

11:15

180 lat na zdrowie

film dokumentalny ( Polska 2016 ) Czas: 11min.

Rok 1836 uznaje się za początek Uzdrowiska Ciechocinek. To właśnie latem tego roku, karczmarz miejscowej austerii, która stała niegdyś na rogu obecnych ulic Zdrojowej i Armii Krajowej, wpadł na pomysł, by zarabiać na kąpielach w solance.

Reżyseria: Teresa Kudyba

  Godziny emisji 180 lat na zdrowie

11:25

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 )

Reżyseria: Jacques Vichet

  Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

11:40

Prosto o gospodarce

program rozrywkowy ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Cykl audycji poświęcony gospodarce i finansom, przedstawiający w prosty sposób tematy takie jak: podatki, budżet państwa, prawo dla przedsiębiorców, rozwój gospodarczy.

  Godziny emisji Prosto o gospodarce

12:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

  Godziny emisji Anioł Pański

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

12:20

"… a hańdownych czasów żodyn już nie wróci" - Pieśniczki spod Równicy

widowisko ( Polska 2003 ) Czas: 68min.

Pieśni i tańce ziemi cieszyńskiej zaprezentowane w najpiękniejszych zakątkach naszych Beskidów w wykonaniu Estrady Regionalnej "Równica".

  Godziny emisji … a hańdownych czasów żodyn już nie wróci - Pieśniczki spod Równicy

13:30

Filmowe Życiorysy. Ludzie historii - 28 czerwca 1956

film dokumentalny ( Polska 2017 ) Czas: 29min.

Wyjątkowa relacja, która jest próbą ukazania i docenienia ludzi tamtych czasów a także współczesnych pasjonatów żywej historii. W filmie wykorzystano mało znane materiały archiwalne.

Reżyseria: Antoni Wojtkowiak

  Godziny emisji Filmowe Życiorysy. Ludzie historii - 28 czerwca 1956

14:00

Podróż Jessiki

film fabularny ( USA 2012 ) Czas: 82min.

Film opowiada o młodej kobiecie, która samotnie wychowuje dwójkę dzieci. Kilka lat wcześniej jej matka umarła na raka, potem zmarł jej mąż, a teraz choroba zabiera jej córkę. Nagle w jej domu pojawia się ojciec, który przesiedział piętnaście lat w więzieniu i wyszedł z niego jako odmieniony człowiek, pełen wiary w Boga. Rodzina wspólnie próbuje sobie poradzić w trudnych chwilach.

Reżyseria: Jenn Page

Obsada: Jacqueline Hickel , Savannah Rae Linz , Bill Suplee

  Godziny emisji Podróż Jessiki

15:25

Misjonarze Świętej Rodziny w służbie rodzinie

film dokumentalny ( Polska 2016 ) Czas: 22min.

Film przybliża działalność Zgromadzenia Misjonarzy Świętej Rodziny.

Reżyseria: Konstanty Kulik , ks. Radosław Rafał MSF , Joanna Mastalerz-Kulik

  Godziny emisji Misjonarze Świętej Rodziny w służbie rodzinie

Reklama
15:50

Premiera Ma się rozumieć

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 8min.

Program odpowiadający na szerokie spektrum pytań związanych z wiarą imoralnością Prowadzący: o. Leonard Bielecki OFM, o.Franciszek Chodkowski OFM

Reżyseria: Anna Zakrzewska

  Godziny emisji Ma się rozumieć

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Na zdrowie

program poradnikowy ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program poradnikowy o tematyce medycznej. Prowadzący: Alicja Stankiewicz

  Godziny emisji Na zdrowie

16:30

Z pamiętnika podróżnika - Plecak podróżnika odc. 6

reportaż ( Polska 2013 ) Czas: 27min.

"Z pamiętnika podróżnika" to barwne opowieści Stefana Czernieckiego z wyprawy do Azji i Ameryki Południowej.

  Godziny emisji Z pamiętnika podróżnika

17:00
Na żywo

Po stronie prawdy

reportaż interwencyjny ( Polska 2018 ) Czas: 60min.

Program odsłania kulisy życia społecznego, które wymagają interwencji. Prowadzący: Adam Ślusarski, Gabriela Szreder

  Godziny emisji Po stronie prawdy

18:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

  Godziny emisji Anioł Pański

18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Informacje dnia

18:15
Na żywo

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

  Godziny emisji Rozmowy niedokończone

19:25

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Święty na każdy dzień

19:30

Przygody Mobilków-Bezinteresowna pomoc

film animowany dla dzieci ( USA 2005 ) Czas: 15min.

Opowieści o kolorowych samochodzikach, które, tak jak ludzie, przeżywają różne historie.

Reżyseria: D. Dawid Morin

  Godziny emisji Przygody Mobilków-Bezinteresowna pomoc

19:45
Na żywo

Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

  Godziny emisji Różaniec

20:50

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 )

Reżyseria: Jacques Vichet

  Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

  Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata, nauki, politologii, dziennikarstwa, religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Szlif księżnej

film fabularny ( USA 2015 ) Czas: 96min.

Grace marzy o dniu, w którym „Ten Jedyny” włoży jej na palec pierścionek z diamentem i przysięgnie, że już zawsze będzie ją kochał. Tymczasem życie przynosi jej jedno rozczarowanie za drugim…

Reżyseria: Paul Munger

Obsada: Ashley Bratcher , Joseph Gray , Rusty Martin Sr.

  Godziny emisji Szlif księżnej

23:40

Mama Lima

film dokumentalny ( Polska 2011 ) Czas: 18min.

Jest to materiał o prowadzonym przez polskiego księdza Ryszarda Łacha Domu Don Bosco w Limie. W domu tym znalazło schronienie kilkudziesięciu chłopców z ulicy.

  Godziny emisji Mama Lima

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na środę. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na środę dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info