Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na 2018-08-21 - ramówka, emisje

2018-08-21 Pokaż dziś

06:00

Mojżesz - 10 przykazań odc. 87

serial fabularny ( Brazylia 2015 ) Czas: 50min.

Faraon Ramzes buduje potęgę Egiptu na wyzysku Izraelitów. Ich wołanieo pomoc zostaje wysłuchane przez Boga, który objawia się Mojżeszowi wgorejącym krzewie. Nakazuje mu On uwolnić Hebrajczyków i zaprowadzićdo ziemi obiecanej. Mojżesz na nowo staje przed trudnym zadaniem. Wswych staraniach może liczyć na pomoc brata Aarona oraz samego Boga.

Reżyseria: Alexandre Avancini

Obsada: Roberta Santiago ,  Mel Lisboa ,  Zécarlos Machado

Godziny emisji Mojżesz - 10 przykazań

06:50

Ojciec McGivney

film dokumentalny ( USA 2008 ) Czas: 56min.

Film biograficzny przybliżający nam postać Michaela McGivney - prostego kleryka z Connecticut i założyciela jednej z największych kościelnych organizacji charytatywnych - Rycerzy Kolumba.

Reżyseria: Frederic Lumiere

Obsada: Jared Morrison , Adam Reda , Tammy Butler

Godziny emisji Ojciec McGivney

07:50

Kolory Świętości - Św. Pius X

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

Godziny emisji Kartka z kalendarza

08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

Reklama
08:15

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:35

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:40

Świadkowie

reportaż ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Świadkowie

09:10

Papież Polak do Rodaków -Homilia w czasie Mszy Świętej odprawionej dla świata pracy, Gdańsk Zaspa 12 czerwca 1987r. - Homilia w czasie Mszy Świętej odprawionej dla świata pracy, Gdańsk Zaspa 12 czerwca 1987r.

film dokumentalny ( Polska 1987 ) Czas: 43min.

III Pielgrzymka św. Jana Pawła II do Ojczyzny pod hasłem: „Do końca ich umiłował” Homilia w czasie Mszy Świętej odprawionej dla świata pracy, Gdańsk Zaspa 12 czerwca 1987r.

Godziny emisji Papież Polak do Rodaków -Homilia w czasie Mszy Świętej odprawionej dla świata pracy, Gdańsk Zaspa 12 czerwca 1987r.

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Jak my to widzimy - z daleka widać lepiej

program publicystyczny ( USA 2018 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Jak my to widzimy - z daleka widać lepiej

10:45

Zew natury

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 22min.

Godziny emisji Zew natury

11:05

Mocni w wierze

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Program pomaga rozwiać wątpliwości i daje odpowiedzi na nurtujące pytania dotyczące wiary. Prowadzący: ks. Jakub Nagi

Reżyseria: Karol Smulski

Obsada: ks. prof. Jan Perszon

Godziny emisji Mocni w wierze

11:35

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

11:45

Premiera Bezpieczeństwo na drodze odc. 6

( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Bezpieczeństwo na drodze

Reklama
12:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

Godziny emisji Anioł Pański

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

12:20

Grunt to droga. Camino to Rodzina

film dokumentalny ( Polska 2017 ) Czas: 14min.

Cykl filmowy poświęcony wędrowaniu Kujawsko-Pomorską Drogą św. Jakuba będącą częścią Camino Polaco. Bohaterami są osoby pochodzące z różnych środowisk, których połączyło Camino de Santiago i jeden cel – Droga.

Reżyseria: Teresa Kudyba

Godziny emisji Grunt to droga. Camino to Rodzina

12:35

Koncert Claret Gospel

koncert ( Polska 2015 ) Czas: 74min.

Zespół Claret Gospel to grupa ewangelizacyjna z Wybrzeża Kości Słoniowej, która z właściwą sobie radością, prowadzi modlitwę uwielbienia poprzez muzykę i dzielenie się słowem Bożym podczas koncertów i spotkań modlitewnych.

Godziny emisji Koncert Claret Gospel

13:50

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

14:00

Mojżesz - 10 przykazań odc. 87

serial fabularny ( Brazylia 2015 ) Czas: 50min.

Faraon Ramzes buduje potęgę Egiptu na wyzysku Izraelitów. Ich wołanieo pomoc zostaje wysłuchane przez Boga, który objawia się Mojżeszowi wgorejącym krzewie. Nakazuje mu On uwolnić Hebrajczyków i zaprowadzićdo ziemi obiecanej. Mojżesz na nowo staje przed trudnym zadaniem. Wswych staraniach może liczyć na pomoc brata Aarona oraz samego Boga.

Reżyseria: Alexandre Avancini

Obsada: Roberta Santiago ,  Mel Lisboa ,  Zécarlos Machado

Godziny emisji Mojżesz - 10 przykazań

14:50

Joanna d'Arc

film dokumentalny ( USA 2005 ) Czas: 56min.

Jest to opowieść o Joannie d'Arc, która przyszła na świat w 1412 r. w czasie Wojny Stuletniej. Niejednokrotnie była świadkiem najazdów angielskiego rycerstwa na okoliczne wioski i związanych z nimi ludzkich dramatów. W wieku lat trzynastu bardzo religijna dziewczynka znajduje miecz. Wkrótce potem ma wizję, która umacnia ją w przekonaniu, że jej świętą misją jest uratować ojczyznę przed najeźdźcą. Wiedziona wizjami i głosami z nieba stanęła na czele wojsk francuskich i poprowadziła je do...

Godziny emisji Joanna d'Arc

15:50

Premiera Ma się rozumieć

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 8min.

Program odpowiadający na szerokie spektrum pytań związanych z wiarą imoralnością Prowadzący: o. Leonard Bielecki OFM, o.Franciszek Chodkowski OFM

Reżyseria: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Ma się rozumieć

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Jestem mamą

program poradnikowy ( Polska 2018 )

Przed rodzicami oczekującymi narodzin dziecka staje sporo wyzwań. Pojawia się też wiele pytań, na które szukają odpowiedzi. Poradnik „Jestem mamą” wychodzi naprzeciw tym wątpliwościom, próbując rozwiać przynajmniej niektóre z nich.

Reżyseria: Rafał Gruszczyński

Godziny emisji Jestem mamą

Reklama
16:30

Premiera Kalejdoskop Młodych

Czas: 20min.

Godziny emisji Kalejdoskop Młodych

16:50

Premiera Express Studencki

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Podsumowanie najważniejszych uczelnianych wydarzeń minionego tygodnia.

Godziny emisji Express Studencki

17:00

Premiera 100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 )

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

17:10

Premiera Prosto o gospodarce

program rozrywkowy ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Cykl audycji poświęcony gospodarce i finansom, przedstawiający w prosty sposób tematy takie jak: podatki, budżet państwa, prawo dla przedsiębiorców, rozwój gospodarczy.

Godziny emisji Prosto o gospodarce

17:30

Premiera Okiem kamery

reportaż ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Okiem kamery

17:55

Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie - 21 sierpnia 1944

program edukacyjny ( Polska 2013 ) Czas: 2min.

Trwa generalne natarcie sił niemieckich na Stare Miasto. Ostrzał artyleryjski i bombardowania lotnicze poprzedzają kolejne ataki nieprzyjaciela na wszystkich odcinkach: zachodnim od ul. Długiej i pl. Krasińskich, wschodnim – od Wybrzeża Gdańskiego przez ul. Boleść w kierunku Kościelnej i Długiej, z jednoczesnym naciskiem od południa i północy.

Godziny emisji Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie

18:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

Godziny emisji Anioł Pański

18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

18:15
Na żywo

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

Godziny emisji Rozmowy niedokończone

19:25

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

19:30

Premiera Każdy maluch to potrafi

program edukacyjny dla dzieci ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Program edukacyjny dla dzieci rozwijający sprawność manualną. Prowadzący: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Każdy maluch to potrafi

19:45
Na żywo

Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera 100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Piękna i Bestia

film fabularny ( USA 2003 ) Czas: 89min.

Jest to historia klanu Vikingów. Akcja zaczyna się w momencie, gdy będący już u kresu swego panowania król Thorsson, wyrusza na ostatnią wyprawę. Chce zdobyć wyspę Gunnear od lat będącą w posiadaniu straszliwej Bestii. Podczas walki ujawnia się ciemna strona charakteru następcy tronu - Svena, a sam król dostaje się do niewoli. Ratuje go córka - księżniczka Freya, która zostaje na wyspie jako zakładniczka. W trakcie tego pobytu poznaje Bestię od innej, lepszej strony. Coś z delikatności,...

Reżyseria: Dawid Listen

Obsada: Jane March , William Gregory Lee , Justin Whalin , David Dukas , Greg Melvill Smith , Marcel van Heerden , Candice Hillebrand , Russel Savadier ,

Godziny emisji Piękna i Bestia

23:30

Serce Afryki

film dokumentalny ( Polska 2015 ) Czas: 29min.

Życie w gorącym Czadzie to wielkie wyzwanie. Centralne położenie kraju bez dostępu do morza, trudne warunki klimatyczne, częste susze i brak wody skutkują biedą. Widać ją wszędzie. Ma różne oblicza.

Godziny emisji Serce Afryki

00:00

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2018-08-21. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2018-08-21 dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

  • 22.09, 08:00 Informacje dnia Godziny emisji
  • 22.09, 10:00 Informacje dnia Godziny emisji
  • 22.09, 10:30 Podróż apostolska papieża Franciszka na Litwę, Łotwę i Estonię - Wilno - ceremonia powitania Godziny emisji
  • 22.09, 11:00 Konsekracja kościoła pw. Św. Ojca Pio w Gdańsku Godziny emisji
  • 22.09, 15:30 Podróż apostolska papieża Franciszka na Litwę, Łotwę i Estonię - Wizyta w Sanktuarium Mater Misericordiae (Ostra Brama).Spotkanie z młodzieżą na placu przed katedrą.Wizyta w katedrze Godziny emisji
  • 22.09, 18:00 Anioł Pański Godziny emisji
  • 22.09, 18:05 Informacje dnia Godziny emisji
  • 22.09, 18:15 Rozmowy niedokończone Godziny emisji
  • 22.09, 19:45 Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci Godziny emisji
  • 22.09, 20:00 Informacje dnia Godziny emisji
Reklama
© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info