Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na 2019-01-27 - ramówka, emisje

2019-01-27 Pokaż dziś

06:00

Historia Królowej Estery odc. 1

film fabularny ( Brazylia 2010 ) Czas: 62min.

Serial o losach królowej Estery, żony króla perskiego Aswerusa, która dzięki wierze, odwadze i mądrości ocaliła naród Izraelski przed zagładą.

Reżyseria: Joao Camargo

Obsada: Gabriela Durlo , Marcos Pitombo , Paulo Gorgulho

Godziny emisji Historia Królowej Estery

07:00

Piloci. Biało-czerwoni z Dęblina

film dokumentalny ( Polska 2009 ) Czas: 45min.

Piloci są jak słońce. Żywiołem ich niebo, z wiatrem „za pan brat”, potrafią dotrzeć wszędzie. Jak promień światła przenikają cały świat. Potomkowie Dedala i Ikara byli, są i będą wolni. Zawsze!

Godziny emisji Piloci. Biało-czerwoni z Dęblina

07:45

Ocalić od zapomnienia

felieton ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Felietony upamiętniają bohaterskich Polaków, którzy z narażeniem życia pomagali Żydom.

Godziny emisji Ocalić od zapomnienia

07:50

Kolory Świętości - Św. Aniela Merci

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

Godziny emisji Kartka z kalendarza

Reklama
08:00

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:05

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:25

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

08:30

Z Parlamentu Europejskiego

program publicystyczny ( Belgia 2019 ) Czas: 30min.

Aktualne sprawy Unii Europejskiej w ocenie komentatorów. Prowadzący: Dawid Nahajowski

Godziny emisji Z Parlamentu Europejskiego

09:00

Myśląc Ojczyzna - prof. Mieczysław Ryba

felieton ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

09:10

Premiera Spotkanie z Magdą Buczek

program religijny dla dzieci ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Audycja o charakterze katechezy dla dzieci prowadzona przez założycielkę Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci Magdalenę Buczek. Prowadzący: Magdalena Buczek

Godziny emisji Spotkanie z Magdą Buczek

09:15

Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

Reżyseria: o. Piotr Dettlaff CSsR

Godziny emisji Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

09:30
Na żywo

Msza Święta z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2019 ) Czas: 60min.

Niedzielna Msza Święta z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze.

Godziny emisji Transmisja Mszy Świętej

10:35

Przegląd Katolickiego Tygodnika "Niedziela"

( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Przegląd Katolickiego Tygodnika Niedziela

10:40

Cuda Jezusa - Uzdrowienie w szabat

serial fabularny ( Brazylia 2013 ) Czas: 36min.

Aira, młodzieniec, który od urodzenia cierpi na puchlinę wodną, żyje z babcią z dala od ludzi, aby uniknąć wrogości otoczenia. Pewnego dnia ratuje życie przygodnego wędrowca, naraża się na niebezpieczeństwo, tym samym pokazuje innym swoją wewnętrzną wartość.

Reżyseria: João Camargo , Regis Faria , Caetano Caruso

Obsada: Bruno Padilha ,  Thaís Fersoza ,  Oscar Calixto

Godziny emisji Cuda Jezusa

Reklama
11:20

Ivato

film dokumentalny ( Polska 2014 ) Czas: 15min.

Film opowiada o pracy polskich misjonarzy i misjonarek oraz o życiu mieszkańców „Czerwonej Wyspy”. Betafo, Ivato, Mahajanga, Toliara - właśnie tam spotkamy siostry salezjanki oraz salezjanów posługujących na Madagaskarze.

Godziny emisji Ivato

11:35

Królewna Śnieżka - Spotkanie pod gwiazdami odc. 9

serial animowany dla dzieci ( Włochy 1992 ) Czas: 22min.

Królewna Śnieżka jest tytułową bohaterką baśni braci Grimm. Wychował ją ojciec i zła macocha, gdyż matka księżniczki zmarła po urodzeniu. W wyniku knować i intryg złej królowej, Śnieżka po licznych trudach została gosposią krasnali.

Godziny emisji Królewna Śnieżka

12:00

Procesja dziejów

program edukacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 16min.

Barwny pochód osób w strojach z różnych epok historii Polski począwszy od Mieszka I i Dobrawy, poprzez polskich władców, wybitnych naukowców, polityków i żołnierzy wyklętych.

Godziny emisji Procesja dziejów

12:20
Na żywo

Wieś - to też Polska

program rolniczy ( Polska 2019 ) Czas: 70min.

Wieś to też Polska - program poruszający istotne problemy polskiego rolnictwa i gospodarki żywnościowej z udziałem rolników, związkowców, przedstawicieli instytucji rolniczych działających na rzecz polskiego rolnictwa i obszarów wiejskich, polityków mających wpływ na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego kraju. Prowadzący: Adam Ślusarski

Godziny emisji Wieś - to też Polska

13:30

Mówią, że po okropnościach Auschwitz nie można już wierzyć w Boga

reportaż ( Polska 2013 ) Czas: 24min.

Godziny emisji Mówią, że po okropnościach Auschwitz nie można już wierzyć w Boga

13:55

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

14:00
Na żywo

XXXIV Światowe Dni Młodzieży -Panama 2019 - MSZA ŚWIĘTA Światowego Dnia Młodzieży na Campo San Juan Pablo II – Metro Park - Homilia Ojca Świętego

transmisja ( Włochy 2019 )

MSZA ŚWIĘTA Światowego Dnia Młodzieży na Campo San Juan Pablo II – Metro Park - Homilia Ojca Świętego

Godziny emisji Światowe Dni Młodzieży

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Koncert życzeń

program rozrywkowy ( Polska 2019 ) Czas: 35min.

Telewizyjny koncert życzeń to wspaniała okazja, do złożenia życzeń w wyjątkowy sposób. Prowadzący: Monika Kordowska, Przemysław Szymczyk

Godziny emisji Koncert życzeń

16:45
Na żywo

XXXIV Światowe Dni Młodzieży -Panama 2019 - WIZYTA W HOGAR DEL BUEN SAMARITANO (Domu Dobrego Samarytanina) Przemówienie Ojca Świętego, Anioł Pański

transmisja ( Włochy 2019 )

WIZYTA W HOGAR DEL BUEN SAMARITANO (Domu Dobrego Samarytanina) Przemówienie Ojca Świętego, Anioł Pański

Godziny emisji Światowe Dni Młodzieży

Reklama
18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

18:15
Na żywo

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

Godziny emisji Rozmowy niedokończone

19:25

Premiera Retrospekcja

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 4min.

Program publicystyczny realizowany w oparciu o wybrane wypowiedzi naukowców, ekspertów i polityków. Dokonana z szumu informacyjnego selekcja pozwala zauważyć rzeczy istotne i ocenić doniosłość prezentowanych wydarzeń.

Godziny emisji Retrospekcja

19:30

Moja katolicka rodzina - Św. Rita z Cascia

serial animowany dla dzieci ( USA 2008 ) Czas: 22min.

Seria filmów animowanych dla dzieci przybliżająca życie świętych i błogosławionych.

Reżyseria: Cristóbal Guerrero

Godziny emisji Moja katolicka rodzina

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera Myśląc Ojczyzna - prof. Mirosław Piotrowski

felieton ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

21:40

W kolorze płomienia

film dokumentalny ( Polska 2018 ) Czas: 45min.

Bł. Hanna Chrzanowska to pierwsza w historii pielęgniarka wyniesiona na ołtarze. “Cioteczka” - bo tak nazywali ją ci, którzy ją znali – przez ks. kard. Stanisława Dziwisza nazwana została Matką Teresą Krakowa. Nauczycielka, dziennikarka, prekursorka pielęgniarstwa parafialnego i pierwszych hospicjów domowych, autorka “Rachunku sumienia pielęgniarki”, organizatorka rekolekcji dla chorych – to tylko kilka pól działalności osoby, która stała się nieformalną patronką wszystkich środowisk medycznych.

Reżyseria: Marta Telakowska

Godziny emisji W kolorze płomienia

22:25

Kolory Świętości - Św. Aniela Merci

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

22:30

Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

Godziny emisji Kartka z kalendarza

22:35

Śladami historii - Obozy zagłady, cz. 1

serial dokumentalny ( Polska 2015 ) Czas: 5min.

Ludobójstwo Polaków i Żydów w Auschwitz-Birkenau.

Reżyseria: Piotr Kania

Godziny emisji Śladami historii

22:40

Premiera Tydzień z Ziemi Świętej

przegląd wydarzeń ( Izrael 2019 ) Czas: 20min.

Reżyseria: Cristiano Assuncao

Godziny emisji Tydzień z Ziemi Świętej

23:00

Premiera Jak my to widzimy - z daleka widać lepiej

program publicystyczny ( USA 2019 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Jak my to widzimy - z daleka widać lepiej

23:30
Na żywo

XXXIV Światowe Dni Młodzieży -Panama 2019 - SPOTKANIE Z WOLONTARIUSZAMI ŚDM na stadionie Rommel Fernandez, Przemówienie Ojca Świętego

transmisja ( Włochy 2019 )

SPOTKANIE Z WOLONTARIUSZAMI ŚDM na stadionie Rommel Fernandez, Przemówienie Ojca Świętego

Godziny emisji Światowe Dni Młodzieży

00:00
Na żywo

XXXIV Światowe Dni Młodzieży -Panama 2019 - UROCZYSTOŚĆ POŻEGNALNA na lotnisku międzynarodowym Panama City

transmisja ( Włochy 2019 )

UROCZYSTOŚĆ POŻEGNALNA na lotnisku międzynarodowym Panama City

Godziny emisji Światowe Dni Młodzieży

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2019-01-27. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2019-01-27 dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2019 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info