Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na 2018-05-19 - ramówka, emisje

2018-05-19 Pokaż dziś

06:00

Głos serca odc. 14

serial fabularny ( USA 2015 ) Czas: 40min.

Historia osadzona jest na Dzikim Zachodzie na początku XX wieku. Młoda nauczycielka, Elizabeth Thatcher, która pochodzi z wyższych sfer, z dużego miasta, przyjeżdża uczyć do małego, górniczego miasteczka. Poza nauczaniem w szkole, Elizabeth musi stawić czoła innym wyzwaniom.

Reżyseria: Michael Landon Jr.

Obsada: Erin Krakow , Andrew W.Walker , Chelah Horsdal

Godziny emisji Głos serca

06:40

Jan Paweł II i Prymas Stefan Kardynał Wyszyński

film dokumentalny ( Polska 2008 ) Czas: 52min.

Film opowiada o relacjach, jakie łączyły prymasa Stefana Wyszyńskiego z biskupem, arcybiskupem i kardynałem Karolem Wojtyłą, a ostatecznie papieżem Janem Pawłem II od momentu ich poznania aż do ostatnich dni życia prymasa. Dwie wybitne osobowości polskiego Kościoła, dwaj wybitni Polacy i wielcy patrioci od początku swej znajomości darzyli się ogromnym szacunkiem i zaufaniem, a także głęboką przyjaźnią. Pomimo różnicy pokoleniowej i formacyjnej, którą często podkreślano, aby przeciwstawić i...

Godziny emisji Jan Paweł II i Prymas Stefan Kardynał Wyszyński

07:35

Jan Paweł II (1978-2005)

film dokumentalny Czas: 12min.

Godziny emisji Jan Paweł II (1978-2005)

07:50

Kolory Świętości - Św. Celestyn V

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

Godziny emisji Kartka z kalendarza

Reklama
08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

08:15

Westerplatte Młodych

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 40min.

Magazyn młodzieżowy, w którym dyskutujemy o tym, czym żyje współczesna młodzież.

Godziny emisji Westerplatte Młodych

08:55

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

09:00

Santkuarium Maryi Matki Słowa w Kibeho w Rwandzie

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 51min.

Matka Boża objawiła się tutaj uczennicom miejscowej szkoły. W swoim przesłaniu apelowała o nawrócenie i ostrzegała przed zbliżającym się ludobójstwem. Jej przestroga nie została zrozumiana i w 1994 roku w Rwandzie doszło do okrutnej wojny domowej. Przesłanie z Kibeho pozostaje aktualne do dziś i dotyczy całej ludzkości.

Reżyseria: Armand Isnard

Godziny emisji Santkuarium Maryi Matki Słowa w Kibeho w Rwandzie

09:50

Niezwykłości przyrody Nowej Zelandii - Prehistoryczny ptak kiwi

film dokumentalny ( 2007 ) Czas: 11min.

Godziny emisji Niezwykłości przyrody Nowej Zelandii

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Myśląc Ojczyzna - ks. prof. Paweł Bortkiewicz TChr

felieton ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

10:30

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

10:35

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

11:00
Na żywo

Kropelka radości

program religijny dla dzieci ( Polska 2018 ) Czas: 60min.

W programie katecheza ks. bp. Antoniego Długosza oraz krzyżówka z telefonicznym udziałem dzieci.

Reżyseria: o. Piotr Dettlaff CSsR

Godziny emisji Kropelka radości

Reklama
12:00
Na żywo

Regina Coeli

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Regina Coeli (Królowo Nieba) to antyfona ku czci Najświętszej Maryi Panny odmawiana w okresie Wielkanocy, od Wigilii Paschalnej do niedzieli Zesłania Ducha Świętego.

Godziny emisji Regina Coeli

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

12:20

Warto zauważyć… w mijającym tygodniu

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem redaktorów i publicystów „Naszego Dziennika” oceniających najważniejsze wydarzenia minionego tygodnia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Warto zauważyć… w mijającym tygodniu

12:50

Porady Medyczne Bonifratrów

program medyczny ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

Prowadzący: br. Franciszek Chmiel OH

Reżyseria: Karol Smulski

Godziny emisji Porady Medyczne Bonifratrów

13:20

Siódmy sakrament

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

Program edukacyjny dla małżeństw poruszający szeroki zakres tematów dotyczących życia małżeńskiego i rodzinnego. Prowadzący: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Siódmy sakrament

13:45

Premiera Ocalić od zapomnienia

felieton ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Felietony upamiętniają bohaterskich Polaków, którzy z narażeniem życia pomagali Żydom.

Godziny emisji Ocalić od zapomnienia

13:55

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

14:00

Głos serca odc. 14

serial fabularny ( USA 2015 ) Czas: 40min.

Historia osadzona jest na Dzikim Zachodzie na początku XX wieku. Młoda nauczycielka, Elizabeth Thatcher, która pochodzi z wyższych sfer, z dużego miasta, przyjeżdża uczyć do małego, górniczego miasteczka. Poza nauczaniem w szkole, Elizabeth musi stawić czoła innym wyzwaniom.

Reżyseria: Michael Landon Jr.

Obsada: Erin Krakow , Andrew W.Walker , Chelah Horsdal

Godziny emisji Głos serca

14:40

Kaplica Pamięci

film dokumentalny ( Polska 2016 ) Czas: 52min.

Kaplica Pamięci w świątyni pw. NMP Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i św. Jana Pawła II w Toruniu poświęcona jest polskim męczennikom. Obok relikwii świętych męczenników, umieszczono tablice z nazwiskami rodzin, które zginęły ratując ludność żydowską w czasie II wojny światowej. Relacje świadków przybliżają historie cichych bohaterów, którzy z narażeniem życia swego i swej rodziny ratowali bliźnich, bez względu na różnice narodowości czy religii.

Godziny emisji Kaplica Pamięci

15:30

Premiera Wierzę w Boga

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Wierzę w Boga

Reklama
15:45

Premiera Spotkania z ekologią odc. 18

program edukacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 15min.

Reżyseria: Sławomir Lewandowski

Godziny emisji Spotkania z ekologią

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Festiwal Seniorów przy Sanktuarium NMP Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i Św. Jana Pawła II w Toruniu

koncert ( Polska 2018 )

Godziny emisji Festiwal Seniorów przy Sanktuarium NMP Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i Św. Jana Pawła II w Toruniu

18:00
Na żywo

Regina Coeli

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Regina Coeli (Królowo Nieba) to antyfona ku czci Najświętszej Maryi Panny odmawiana w okresie Wielkanocy, od Wigilii Paschalnej do niedzieli Zesłania Ducha Świętego.

Godziny emisji Regina Coeli

18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

18:15
Na żywo

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

Godziny emisji Rozmowy niedokończone

19:25

Przegląd Katolickiego Tygodnika "Niedziela"

( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Przegląd Katolickiego Tygodnika Niedziela

19:30

Premiera Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Reżyseria: o. Piotr Dettlaff CSsR

Godziny emisji Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

19:45
Na żywo

Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera Myśląc Ojczyzna - prof. Mieczysław Ryba

felieton ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Brat naszego Boga

spektakl teatralny ( Polska 2014 ) Czas: 81min.

Przedstawienie na motywach dramatu Karola Wojtyły „Brat naszego Boga” w wykonaniu studentów Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu jest wotum wdzięczności za kanonizację Jana Pawła II. Spektakl teatralno-filmowy powstał przy współpracy Telewizji Trwam i WSKSiM. W przedstawieniu usłyszymy muzykę skomponowaną przez Michała Lorenca a w roli narratora - Janusza Szydłowskiego.

Reżyseria: Witold Ludwig , Paweł Niemiec

Obsada: Piotr Zajączkowski , Magdalena Michalik , Karol Niechciał , Maksymilian Kosowski , Maciej Piech

Godziny emisji Brat naszego Boga

23:25

Ewangelia nasz biznesplan

film dokumentalny ( Polska 2015 ) Czas: 33min.

Często słyszymy teksty w stylu:"pierwszy milion trzeba ukraść" itp.. Ktoś chce nam wmówić, że tylko przez oszustwo i kombinacje można osiągnąć sukces. Bohaterowie tego filmu mówią coś zupełnie innego.Gwarancją sukcesu jest wierne naśladowanie Chrystusa.

Reżyseria: ks. Roman Sikoń SDB

Godziny emisji Ewangelia nasz biznesplan

00:00

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2018-05-19. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2018-05-19 dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info