Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na czwartek - ramówka, emisje

2018-09-27 Pokaż dziś

06:00

Audiencja Generalna Ojca Świętego Franciszka z Watykanu

retransmisja ( Włochy 2018 ) Czas: 60min.

Spotkanie Ojca Świętego z wiernymi całego świata, poświęcone wspólnej modlitwie, rozważaniu Ewangelii i papieskiej katechezie.

  Godziny emisji Audiencja Generalna Ojca Świętego Franciszka z Watykanu

07:00

Chłopcy z Namugongo

film dokumentalny ( Polska 2012 ) Czas: 37min.

Film pokazuje pracę salezjanów w Namugongo (Uganda). Dyrektorem jest tam polski salezjanin, ks. Ryszard Jóźwiak. Jest to dom dla ponad 140 chłopców ulicy, a w wakacje mieszka ich tam ponad 200. Nie muszą martwić się o to, że będą głodni, mają zapewnioną opiekę, szkołę, a w razie potrzeby także leczenie. W ramach wychowania integralnego chłopców, wychowawcy dbają także o ich rozwój w sferze duchowej. Codzienne modlitwy, niedzielne Msze Święte, nauka katechizmu, przygotowanie do przyjęcia...

  Godziny emisji Chłopcy z Namugongo

07:35

Karpackie perły - Arboretum w Bolestraszycach

film dokumentalny ( Polska 2018 ) Czas: 12min.

Karpackie perły - Arboretum w Bolestraszycach.Arboretum, położone 7 km na północny-wschód od Przemyśla, należy docennych zabytków przyrody i kultury Podkarpacia. W Bolestraszycachjednoczy się historia ze współczesnością. Historyczne założenie obejmujepark i dwór, w którym w połowie XIX wieku mieszkał i tworzył znakomitymalarz Piotr Michałowski. Arboretum obejmuje także dziewiętnastowiecznyfort San Rideau ,jeden z punktów obronnych dawnej TwierdzyPrzemyśl.

Reżyseria: Maciej Trybus

  Godziny emisji Karpackie perły - Arboretum w Bolestraszycach

07:50

Kolory Świętości - Św. Wincent a Paulo

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

  Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza

Reklama
08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

08:15

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:40

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

  Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:45

Przygody Monster Trucków -Wyścig o proporczyk - Wyścig o proporczyk

serial animowany dla dzieci ( USA 2006 ) Czas: 13min.

Reżyseria: Dave Beatty

  Godziny emisji Przygody Monster Trucków -Wyścig o proporczyk

09:00

Na zdrowie

program poradnikowy ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program poradnikowy o tematyce medycznej. Prowadzący: Alicja Stankiewicz

  Godziny emisji Na zdrowie

09:25

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Święty na każdy dzień

09:30

Fatima - orędzie na dziś odc. 5

film dokumentalny ( Polska 2017 ) Czas: 25min.

Historia objawień fatimskich, rola i znaczenie różańca, cierpienia i ofiary zarówno w życiu dzieci fatimskich jak i naszym współcześnie.

  Godziny emisji Fatima - orędzie na dziś

09:55

Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

  Godziny emisji Rozmowy niedokończone

Reklama
11:25

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

  Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

11:35

Przyroda i ludzie - Noc nie śpi

program przyrodniczy ( Polska 2015 ) Czas: 25min.

Polska przyroda to wyjątkowa dziedzina, w której jesteśmy znacząco lepsi od wielu innych krajów UE. W ostatnich latach nastąpił wyraźny rozwój Polski. Co ciekawe, dzikie zwierzęta dobrze znoszą te zmiany. Przystosowują się i są bliżej nas niż kiedykolwiek przedtem. Nauczyły się też wykorzystywać dzieła człowieka do swoich potrzeb. Tym razem poszukując miejsc najlepszych do fotografowania nocnego nieba, odwiedzimy astrobazy. Przyjrzymy się również nocnym zwierzętom, takim jak nietoperze i jeże.

Reżyseria: Maciej Jasiński

  Godziny emisji Przyroda i ludzie

12:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

  Godziny emisji Anioł Pański

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Informacje dnia

12:20

Po stronie prawdy

reportaż interwencyjny ( Polska 2018 ) Czas: 60min.

Program odsłania kulisy życia społecznego, które wymagają interwencji. Prowadzący: Adam Ślusarski, Gabriela Szreder

  Godziny emisji Po stronie prawdy

13:20

Poznajemy bliżej św. Wincentego a Paulo

film dokumentalny ( Francja 2012 ) Czas: 25min.

Odcinek przybliża św. Wincentego a Paulo jako pomysłodawcę misji ewangelizacyjnych w parafiach.

  Godziny emisji Poznajemy bliżej św. Wincentego a Paulo

13:45

Biblia Paulistów

film dokumentalny ( Polska 2018 ) Czas: 9min.

Reżyseria: Wojciech Turek

  Godziny emisji Biblia Paulistów

13:55

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Święty na każdy dzień

14:00

Wielkie serce Jack

film fabularny ( USA 2015 ) Czas: 98min.

Zbuntowana nastolatka podszywa się pod wykwalifikowaną terapeutkę i zatrudnia się jako opiekunka autystycznego dziecka, by zdobyć prawo do opieki nad młodszą siostrą.

Reżyseria: Janet Grillo

Obsada: Anna Sophia Robb , Famke Janssen , Scott Cohen , Israel Broussard , Taylor Richardson

  Godziny emisji Wielkie serce Jack

15:40

Kierunek przylądki

film dokumentalny ( Polska 2011 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Kierunek przylądki

Reklama
15:50

Premiera Ma się rozumieć

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 8min.

Program odpowiadający na szerokie spektrum pytań związanych z wiarą imoralnością Prowadzący: o. Leonard Bielecki OFM, o.Franciszek Chodkowski OFM

Reżyseria: Anna Zakrzewska

  Godziny emisji Ma się rozumieć

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

program rozrywkowy ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

Prowadzący: Piotr Mirecki

  Godziny emisji Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

16:35

Premiera Porady Medyczne Bonifratrów

program medyczny ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

Prowadzący: br. Franciszek Chmiel OH

Reżyseria: Karol Smulski

  Godziny emisji Porady Medyczne Bonifratrów

17:00

Premiera Przegląd Tygodnika Rodzin Katolickich "Źródło"

( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Przegląd Tygodnika Rodzin Katolickich Źródło

17:05

Premiera Głos świadków historii odc. 8

notacja filmowa ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Cykl notacji filmowych o bohaterach bezpośrednio zaangażowanych w działania niepodległościowe RP.

  Godziny emisji Głos świadków historii

17:25

Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza

17:30

Premiera Okiem kamery

reportaż ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

  Godziny emisji Okiem kamery

17:55

Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie - 27 września 1944

program edukacyjny ( Polska 2013 ) Czas: 3min.

O godz. 8.00 na Mokotowie rozpoczyna się silne natarcie niemieckie. Resztki oddziałów AK bronią się jeszcze w rejonie Bałuckiego, Wiktorskiej i Belgijskiej. Po przeanalizowaniu sytuacji strona polska wysyła parlamentariuszy celem pertraktacji w sprawie ewakuacji ludności cywilnej i rannych oraz ustalenia warunków kapitulacji dzielnicy.

  Godziny emisji Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie

18:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

  Godziny emisji Anioł Pański

18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Informacje dnia

18:15
Na żywo

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów. Dyskusja na temat: Jan Kiepura – duma polskiej kultury. Goście: prof. dr hab. Stanisław Krawczyński - Rektor Akademii Muzycznej w Krakowie; Elżbieta Gładysz - Przewodnicząca Rady Programowej Festiwalu im. Jana Kiepury w Krynicy-Zdroju, Łukasz Lech - Członek Rady Programowej Festiwalu im. Jana Kiepury w Krynicy- Zdroju, dr Dariusz Resko - Burmistrz w Krynicy Zdroju.

  Godziny emisji Rozmowy niedokończone

19:25

Premiera Przegląd katolickiego tygodnika "Niedziela"

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Przegląd katolickiego tygodnika Niedziela

19:30

Jezus - Królestwo bez granic -Król Herod i Mędrcy - Król Herod i Mędrcy

film animowany dla dzieci ( Włochy 1996 ) Czas: 26min.

Reżyseria: Jung Soo Yong

  Godziny emisji Jezus - Królestwo bez granic -Król Herod i Mędrcy

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

  Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera 100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

  Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

  Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata, nauki, politologii, dziennikarstwa, religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Wbrew wszelkim przeciwnościom - Kraj cudów - Kraj cudów

film dokumentalny ( USA 2010 ) Czas: 746min.

W roku 70 naszej ery Legion Rzymski splądrował i podpalił Jerozolimę. Izraelici pozostawali ludem wygnanym niemal przez dwa tysiące lat, ale po zakończeniu II Wojny Światowej dzieci Izraela wróciły wreszcie do domu. Odrodzenie i przetrwanie w XX wieku często określane było mianem cudu. Ci, którzy brali w tym udział uważają swoje doświadczenia za dowód. W tym serialu dziennikarz śledczy Michael Greenspan przedstawia ich opowieści.

Reżyseria: Tom Ivy

  Godziny emisji Wbrew wszelkim przeciwnościom - Kraj cudów

22:30

Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

program rozrywkowy ( Polska 2018 ) Czas: 25min.

Prowadzący: Piotr Mirecki

  Godziny emisji Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

23:00

Spuścizna św. Wincentego a Paulo

film dokumentalny ( Francja 2012 ) Czas: 25min.

Film przybliża sylwetkę i dzieło żyjącego w XVII w. francuskiego kapłana, zwanego apostołem chrześcijańskiej miłości bliźniego. Dokument przedstawia jego spuściznę w postaci stowarzyszeń pomocowych działających we współczesnym świecie.

Reżyseria: Armand Isnard

  Godziny emisji Spuścizna św. Wincentego a Paulo

23:25

Jan Paweł II i cud w Kostaryce

film dokumentalny ( Włochy 2014 ) Czas: 34min.

U mieszkającej na Kostaryce Floribeth Mora Diaz zdiagnozowano nieoperacyjnego tętniaka mózgu. W każdej chwili mogła umrzeć. W dzień beatyfikacji Jana Pawła II Floribeth razem z mężem oglądała transmisję uroczystości z Watykanu. Modlili się za wstawiennictwem Jana Pawła II o uzdrowienie...

  Godziny emisji Jan Paweł II i cud w Kostaryce

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na czwartek. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na czwartek dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info