Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na piątek - ramówka, emisje

2019-04-26

06:00

Drzewo rodzinne

film fabularny ( USA 1999 ) Czas: 85min.

Mitch, w odróżnieniu od swojego brata, nie jest lubiany przez kolegów. Osamotniony chłopak znajduje swoje miejsce w konarach starego dębu, na który lubi się wspinać. Okazuje się jednak, że w miejscu, gdzie rośnie drzewo ma powstać fabryka, która da ludziom z miasteczka pracę.

Reżyseria: Duane Clark

Obsada: Robert Forster , Andy Lawrence , Matt Lawrence

Godziny emisji Drzewo rodzinne

07:25

Przyroda i ludzie -Orzeł, żółw - wielka zagadka - Orzeł, żółw - wielka zagadka

program przyrodniczy ( Polska 2015 ) Czas: 25min.

Polska przyroda to wyjątkowa dziedzina, w której jesteśmy znacząco lepsi od wielu innych krajów UE. W ostatnich latach nastąpił wyraźny rozwój Polski. Co ciekawe, dzikie zwierzęta dobrze znoszą te zmiany. Przystosowują się i są bliżej nas niż kiedykolwiek przedtem. Tym razem sprawdzamy doniesienia o orłach, które wykorzystują kajakarzy do polowania na ryby oraz przyjrzymy się żółwiom błotnym, zamieszkującym okolice Rypina.

Reżyseria: Maciej Jasiński

Godziny emisji Przyroda i ludzie -Orzeł, żółw - wielka zagadka

07:50

Kolory Świętości - Św. Marcelin

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Świat w obrazach

przegląd wydarzeń ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Świat w obrazach

08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

08:15

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:40

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:45

Jezus - Królestwo bez granic -Zmartwychwstanie Jezusa - Zmartwychwstanie Jezusa

film animowany dla dzieci ( Włochy 1996 ) Czas: 26min.

Reżyseria: Jung Soo Yong

Godziny emisji Jezus - Królestwo bez granic -Zmartwychwstanie Jezusa

09:10

Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

program rozrywkowy ( Polska 2019 ) Czas: 25min.

Prowadzący: Piotr Mirecki

Godziny emisji Z wędką nad wodę w Polskę i Świat

09:35

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

09:45

Premiera Duc in altum

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

Rozważania o życiu duchowym prowadzi ks. prof. dr hab. Marek Chmielewski, wykładowca teologii duchowości na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim.

Godziny emisji Duc in altum

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

Godziny emisji Rozmowy niedokończone

11:25

Głos Polski - Antoni Macierewicz - Przewodniczący Podkomisji do Ponownego Zbadania Wypadku Lotniczego z10.04.2010r. w Smoleńsku

felieton ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Głos Polski

11:35

Ja głuchy

film dokumentalny ( Polska 2012 ) Czas: 25min.

Godziny emisji Ja głuchy

12:00
Na żywo

Regina Coeli

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 3min.

Regina Coeli (Królowo Nieba) to antyfona ku czci Najświętszej Maryi Panny odmawiana w okresie Wielkanocy, od Wigilii Paschalnej do niedzieli Zesłania Ducha Świętego.

Godziny emisji Regina Coeli

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

12:20

Oratorium średniowieczne "Ordo Virtutum" św. Hildegardy z Bingen

koncert ( Polska 2013 ) Czas: 77min.

Oratorium średniowieczne "Ordo Virtutum" św. Hildegardy z Bingen zostało zarejestrowane w Kościele pw. św. Apostołów Filipa i Jakuba 27 września 2013r.

Godziny emisji Oratorium średniowieczne Ordo Virtutum św. Hildegardy z Bingen

13:40

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

13:45

Święty nie rodzi się po śmierci

film dokumentalny ( Polska 2011 ) Czas: 65min.

Godziny emisji Święty nie rodzi się po śmierci

14:55

Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

15:00

Modlitwa w Godzinie Miłosierdzia Koronką do Bożego Miłosierdzia

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

„Ile razy usłyszysz, jak zegar bije trzecią godzinę, zanurzaj się cała w miłosierdziu Moim, uwielbiając i wysławiając je; wzywaj jego wszechmocy dla świata całego, a szczególnie dla biednych grzeszników (Dz. 1572)”. Modlitwą w Godzinie Miłosierdzia i Koronką do Miłosierdzia Bożego wypraszamy łaski dla siebie i całego świata, zgodnie z obietnicą Jezusa daną św. Faustynie: „W godzinie tej uprosisz wszystko dla siebie i dla innych, jeżeli to będzie zgodne z wolą Bożą i jeżeli nasza modlitwa...

Godziny emisji Modlitwa w Godzinie Miłosierdzia Koronką do Bożego Miłosierdzia

15:20

Premiera Mocni w wierze

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 30min.

Program pomaga rozwiać wątpliwości i daje odpowiedzi na nurtujące pytania dotyczące wiary. Prowadzący: ks. Jakub Nagi

Reżyseria: Karol Smulski

Obsada: ks. prof. Jan Perszon

Godziny emisji Mocni w wierze

15:50

Premiera Ma się rozumieć

program religijny ( Polska 2019 ) Czas: 8min.

Program odpowiadający na szerokie spektrum pytań związanych z wiarą imoralnością Prowadzący: o. Leonard Bielecki OFM, o.Franciszek Chodkowski OFM

Reżyseria: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Ma się rozumieć

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Siódmy sakrament

program edukacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 25min.

Program edukacyjny dla małżeństw poruszający szeroki zakres tematów dotyczących życia małżeńskiego i rodzinnego. Prowadzący: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Siódmy sakrament

16:35

Premiera Świat na wyciągnięcie ręki. Podróż po Ameryce Południowej

reportaż ( Polska 2018 )

Reżyseria: Krzysztof Kryza

Godziny emisji Świat na wyciągnięcie ręki. Podróż po Ameryce Południowej

17:00

Misjonarze Afryki- Ojcowie Biali - Zambia Misja Serenje odc. 5

reportaż ( Polska 2011 ) Czas: 26min.

Reżyseria: Paweł Niemiec

Godziny emisji Misjonarze Afryki- Ojcowie Biali - Zambia Misja Serenje

17:30

Premiera Okiem kamery

reportaż ( Polska 2019 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Okiem kamery

18:00
Na żywo

Regina Coeli

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 3min.

Regina Coeli (Królowo Nieba) to antyfona ku czci Najświętszej Maryi Panny odmawiana w okresie Wielkanocy, od Wigilii Paschalnej do niedzieli Zesłania Ducha Świętego.

Godziny emisji Regina Coeli

18:05
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

Pokaż wcześniejsze pozycje programu
18:15
Na żywo

Trwa...  Westerplatte Młodych

program edukacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 40min.

Magazyn młodzieżowy, w którym dyskutujemy o tym, czym żyje współczesna młodzież.

Godziny emisji Westerplatte Młodych

18:55

Przegląd katolickiego tygodnika "Niedziela"

( Polska 2019 ) Czas: 5min.

  Godziny emisji Przegląd katolickiego tygodnika Niedziela

Reklama
19:00
Na żywo

Warto zauważyć… w mijającym tygodniu

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 30min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem redaktorów i publicystów „Naszego Dziennika” oceniających najważniejsze wydarzenia minionego tygodnia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Warto zauważyć… w mijającym tygodniu

19:30

Opowieści Theo - Wybaczenie odc. 4

serial animowany dla dzieci ( USA 2010 ) Czas: 10min.

Profesor Teo w zabawny sposób naucza Słowa Bożego i opowiada jak żyć zgodnie z nim.

Reżyseria: Michael Joens

  Godziny emisji Opowieści Theo

19:45
Na żywo

Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 15min.

  Godziny emisji Modlitwa z telefonicznym udziałem dzieci

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2019 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

  Godziny emisji Różaniec

Reklama
20:50

Premiera Myśląc Ojczyzna - ks. prof. Paweł Bortkiewicz TChr

felieton ( Polska 2019 ) Czas: 10min.

  Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

  Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

  Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2019 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

  Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Premiera Ziemia Obiecana odc. 30

serial fabularny ( Brazylia 2016 ) Czas: 37min.

Hebrajskim zwiadowcom cudem udaje się uniknąć śmierci z rąk dowódcy wojskJerycha - Tibara. Z pomocą nierządnicy Rachab opuszczają Jerycho iwyruszają w długą wędrówkę przez pustynię. Tymczasem w obozie Hebrajczykównarasta niepokój i nieufność. Izraelici są przekonani, że to Eloj, sługaJozuego, zdradził Kananejczykom szczegóły misji zwiadowczej.

Reżyseria: Alexandre Avancini

  Godziny emisji Ziemia Obiecana

22:40

Oratorium średniowieczne "Ordo Virtutum" św. Hildegardy z Bingen

koncert ( Polska 2013 ) Czas: 77min.

Oratorium średniowieczne "Ordo Virtutum" św. Hildegardy z Bingen zostało zarejestrowane w Kościele pw. św. Apostołów Filipa i Jakuba 27 września 2013r.

  Godziny emisji Oratorium średniowieczne Ordo Virtutum św. Hildegardy z Bingen

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na piątek. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na piątek dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2019 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info