Logo National Geographic Program TV National Geographic - ramówka, emisje

2017-08-17

03:00

Trwa...  Katastrofa w przestworzach - Lądowanie w rzece Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Śledczy szukają przyczyn awaryjnego lądowania samolotu linii Garuda Indonesia w dniu 16 stycznia 2002 roku. Tuż przed dotarciem do celu, miasta Yogyakarta, boeing 737 wleciał w gwałtowną burzę. W pewnej chwili sytuacja stała się dramatyczna - przestały działać oba silniki. Cudem udało się sprowadzić maszynę na ziemię. Pilot podjął decyzję o wodowaniu na rzece Solo. Wskutek zdarzenia zginęła jedna stewardessa.

04:00

Megalotnisko w Dubaju - Wakacje muszą poczekać Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2013 ) Czas: 60min.

David Robson musi przyjąć na lotnisku grupę ważnych osobistości. Tymczasem dyspozytor Nizel ma problem z zaginionym airbusem A380.

05:00

Katastrofa w przestworzach - Siła uderzenia Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

W wypadku w stanie Georgia zginęły 23 osoby, w tym astronauta i amerykański senator. Ustalenie jego przyczyny stanowi dla śledczego punkt honoru.

06:00

Katastrofa w przestworzach - Niki Lauda: Tragedia w powietrzu Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Właściciel linii lotniczych Niki Lauda wspólnie z ekspertami awiacji próbuje ustalić przyczyny katastrofy jednego ze swoich samolotów.

07:00

Piloci w akcji, odc. 3 Godziny emisji

serial dokumentalny ( Australia 2016 ) Czas: 60min.

Denis i Craig muszą wykonać największe zlecenie w tym roku - oprysk rzepaku. Z powodu trudnych warunków pogodowych mają opóźnienie. Decydują się zatrudnić dodatkowego pilota. Okazuje się jednak, że ekipa nie ma odpowiedniego adaptera do jego samolotu, by napełnić zbiornik chemikaliami. Tymczasem David próbuje dotrzeć cessną do mieszkańców dalekich regionów z posługą duszpasterską. Lądowanie utrudniają mu dzikie kangury i silny wiatr.

08:00

Megafabryki - Czołgi Godziny emisji

serial dokumentalny ( USA 2012 )

Wśród maszyn stanowiących podstawowe wyposażenie armii USA jest czołg M1 Abrams. Niektóre warianty tego modelu osiągają wagę nawet 70 ton. Jego gąsienice są cięższe od półciężarówki, a jego silnik waży około 1,5 tony. Obecnie Amerykanie wolą naprawiać czołgi będące na wyposażeniu armii, niż inwestować w konstruowanie nowych pojazdów tego typu. Sam remont jednego M1 może trwać aż 10 miesięcy. Jest to wieloetapowy proces, wymagający dużej precyzji. Czasami trzeba wymieniać nawet 12 tysięcy...

09:00

Wielkie konstrukcje - Vegas - superkasyno Godziny emisji

serial dokumentalny ( USA )

Kasyno i otaczający je park rozrywki w Las Vegas, stolicy hazardu w stanie Nevada, zostały zbudowane jako replika słynnej włoskiej Wenecji. Dokumentaliści przedstawiają historię budowy tego ekskluzywnego kompleksu, który wznosi się w samym środku pustyni.

10:00

Połowy na Alasce - Ostatni dzień Godziny emisji

serial dokumentalny ( USA 2013 ) Czas: 60min.

To już ostatni dzień tego sezonu. Kapitan Dino prowadzi zażartą walkę o dobre łowisko. Tymczasem kapitan West traci silnik w swojej łodzi, a załoga Gavina psuje sieć.

11:00

Rozbieracze: Biznes w garażu - Nieszablonowe zagranie Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2011 ) Czas: 60min.

Tym razem duety mechaników rozbierają na części samochody bardzo charakterystyczne. Jedna z drużyn próbuje zarobić na elementach ekologicznej toyoty prius, a druga na częściach trzykołowego relianta robina.

12:00

Rozbieracze: Biznes w garażu - Maszyna za 50 tysięcy funtów Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2011 ) Czas: 60min.

Zespoły mechaników mają za zadanie odnaleźć i kupić samochód, który kosztował co najmniej pięćdziesiąt tysięcy funtów, gdy był nowy. Następnie muszą rozebrać go na części i zarobić jak najwięcej na uzyskanych elementach.

13:00

Supersamochody w megaprodukcji - Porsche na lód Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2017 ) Czas: 60min.

Alex obiecał klientowi, że zbuduje w zaledwie cztery tygodnie porsche do wyścigów po lodzie. Shane i Dan próbują podołać zadaniu i uratować reputację szefa.

14:00

Car S.O.S. - Legendarny land rover Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2014 ) Czas: 60min.

Tim i Fuzz udają się do Sheffield, rodzinnego miasta Tima, gdzie remontują samochód terenowy - land rover series I. Dawniej należał on do mistrzyni amatorskich rajdów terenowych, obecnie jest cenną pamiątką jej córki, Samanthy. Od 16 lat pojazd stoi nieużywany. Proste zadanie przeradza się w skomplikowaną operację, ponieważ samochód trzeba całkowicie zmodyfikować.

15:00

II wojna światowa: historie nieznane - Zaginione złoto Hitlera Godziny emisji

serial dokumentalny ( Singapur 2016 ) Czas: 60min.

Brytyjski historyk dr Sam Willis oraz badacz miejski Robert Joe przeprowadzają śledztwo, aby ustalić prawdę w sprawie ukrytego przez Hitlera pociągu, który miał być po brzegi wypełniony skradzionym złotem.

16:00

II wojna światowa: historie nieznane - Tajna broń Godziny emisji

serial dokumentalny ( Singapur 2016 ) Czas: 60min.

Nalot na Pearl Harbor zszokował Amerykanów. W ciągu jednego dnia zginęło 2335 żołnierzy i marynarzy oraz 68 cywilów. W reakcji na atak Kongres Stanów Zjednoczonych wypowiedział 8 grudnia 1941 roku wojnę Japonii, a następnie III Rzeszy i Włochom. Obywatele USA żyli w obawie przed kolejnym atakiem.

17:00

Katastrofa w przestworzach - Tajemnica z Miami Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Lecący na wysokości ponad dziesięciu tysięcy metrów samolot linii Northwest nieoczekiwanie stracił jeden z silników. Mimo kryzysowej sytuacji pilot zawrócił na lotnisko w Tampie. Autorzy programu próbują odpowiedzieć na pytanie, czy przyczyną wypadku mogło być zderzenie z ptakiem.

18:00

Katastrofa w przestworzach - Błyskawiczna tragedia Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Tym razem dowiemy się co było przyczyną katastrofy samolotu chińskich linii lotniczych, Boeinga 747. Maszyna lotu 611, dwadzieścia minut po starcie stała się niewidoczna dla radarów.

19:00

Katastrofa w przestworzach - Eksplozja nad Teksasem Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Eksperci analizują przyczyny katastrofy Embraera EMB 120 Brasilia, który rozbił się 11 września 1991 roku w drodze z Laredo do Houston. Lot 2574 przerwało nagłe oderwanie się lewego skrzydła, po którym samolot runął na ziemię. Życie straciło w sumie czternaście osób, które znajdowały się na pokładzie.

20:00

Wyprawa na dno: Miasto piratów Godziny emisji

film dokumentalny ( Wielka Brytania 2017 ) Czas: 60min.

Opowieść o Port Royal - legendarnym mieście piratów. W XVII wieku była to stolica Jamajki i jednocześnie jeden z najważniejszych portów na Karaibach. Kryjówka ludzi wyjętych spod prawa słynęła z licznych tawern i domów publicznych. 7 czerwca 1692 roku doszło do kataklizmu. W wyniku trzęsienia ziemi miasto osunęło się do morza. Zginęli niemal wszyscy jego mieszkańcy. Archeolog Jon Henderson próbuje ustalić dokładny przebieg wydarzeń, a także zaprezentować ostatnie chwile przed tragedią....

21:00

Wielkie konstrukcje: Olbrzymie mosty - Grecja Godziny emisji

film dokumentalny ( USA 2005 ) Czas: 60min.

Według statystyk, do najdłuższych mostów wiszących na świecie należy m.in. grecki Rion-Antirion, wybudowany u wejścia do Zatoki Korynckiej. Ma on ponad 2 km długości. Na terenie Grecji występowały silne ruchy skorupy ziemskiej, które uniemożliwiały budowę mostu. Prace nad projektem tej budowli trwały więc od ponad stu lat. Efektem jest most, który leży dokładnie ponad linią uskoku tektonicznego. Budowla umożliwia bezpieczne poruszanie się nad głębiną liczącą blisko 60 m, której dno pokrywa...

22:00

Wielkie konstrukcje: Olbrzymie mosty - Chiny Godziny emisji

film dokumentalny ( USA 2005 ) Czas: 60min.

Chińska Republika Ludowa jest krajem, w którym istnieją trzy mosty, zaliczane do największych w skali globalnej. Lupu jest najdłuższym na świecie mostem łukowym. Runyang stanowi trzeci na świecie most wiszący. Natomiast Sutong wkrótce stanie się najdłuższym mostem podwieszonym.

23:00

Stawka warta tuńczyka - Ostatnia prosta Godziny emisji

serial dokumentalny ( USA 2017 ) Czas: 60min.

Sezon połowu tuńczyka błękitnego dobiega końca. Pozostało jedynie 14 dni. Rybacy mają ostatnią szansę na poprawę dotychczasowych wyników.

00:00

Katastrofa w przestworzach - Sprzeczne opinie Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

12 grudniu 1985 roku żołnierze 101 Dywizji Powietrznodesantowej wracali ze służby do Fortu Campbell w Kentucky. Ich lot numer 1285 z Egiptu zakładał kilka postojów, między innymi na lotnisku w Gander w Kanadzie. Kilka chwil po starcie stamtąd samolot Douglas DC-8-63CF rozbił się. Życie straciło wszystkie 256 osób, które były wówczas na pokładzie. Eksperci przeprowadzają analizę tamtego wypadku i szukają jego przyczyn.

01:00

Katastrofa w przestworzach - Eksplozja nad Teksasem Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Eksperci analizują przyczyny katastrofy Embraera EMB 120 Brasilia, który rozbił się 11 września 1991 roku w drodze z Laredo do Houston. Lot 2574 przerwało nagłe oderwanie się lewego skrzydła, po którym samolot runął na ziemię. Życie straciło w sumie czternaście osób, które znajdowały się na pokładzie.

02:00

Wielkie konstrukcje - Most Golden Gate Godziny emisji

serial dokumentalny ( USA ) Czas: 55min.

Położony w San Francisco most ma długość ponad 2,8 km i znajduje się około 67 m nad powierzchnią wody. Podczas budowy, która pochłonęła wiele ofiar wśród robotników, walczono z przypływami, silnymi prądami i gęstą mgłą. Sejsmolodzy przewidują, że w ciągu najbliższych 50 lat dojdzie w tym miejscu do silnego wstrząsu ziemi. Nie wiadomo, czy konstrukcja wytrzyma zapowiadane zagrożenie.

03:00

Katastrofa w przestworzach - Śmiertelne rozwiązanie Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Śledczy zbadają okoliczności katastrofy lotu Indonesia AirAsia o numerze 8501, do jakiej doszło 28 grudnia 2014 roku. Airbus A320-216 leciał z Surabai do Singapuru. Analiza nagrań z czarnych skrzynek wykazała, że przyczyną tragedii była awaria systemu sterowania. Szczątki maszyny wyłowiono z Morza Jońskiego. Zginęło 155 pasażerów i 7 członków załogi.

04:00

Megalotnisko w Dubaju - Zaginiony pasażer Godziny emisji

serial dokumentalny ( Wielka Brytania 2013 ) Czas: 60min.

Obsługa lotniska zajmuje się grupą turystów, którzy utknęli w Dubaju. Start samolotu do Sydney zostaje wstrzymany z powodu pewnego zagubionego pasażera.

05:00

Katastrofa w przestworzach - Masakra w Sao Paulo Godziny emisji

serial dokumentalny ( Kanada 2003 ) Czas: 60min.

Zaledwie kilka sekund po starcie samolot linii TAM Airlines runął na teren zabudowany. Maszyna stanęła w ogniu, powodując śmierć wszystkich 95 osób na pokładzie.

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej National Geographic umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV National Geographic. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału National Geographic można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV National Geographic umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji National Geographic. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info