Logo BBC Earth Program TV BBC Earth - ramówka, emisje

2018-01-24 Pokaż dziś

06:00

Wszystko o kotach - małych i wielkich - Seria 1, odc. 1

( 2016 ) Czas: 60min.

Kot domowy dzieli aż 96% DNA z tygrysem. W tym odcinku przyjrzymy się związkom między naszymi milusińskimi a ich dzikimi kuzynami. Czekają nas zaskakujące odkrycia! 1/3

Reżyseria: Anwar Mamon

Obsada: Olivia Colman

Godziny emisji Wszystko o kotach - małych i wielkich

07:00

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 3, odc. 8

Dokument ( UK 2012 ) Czas: 30min.

W Nowej Zelandii Steve zapuszcza się w głąb jaskiń Waitomo, aby znaleźć niezwykłego drapieżnika, wabiącego owady za pomocą światła. 8/20

Reżyseria: Ruth Harries

Obsada: Steve Backshall

Godziny emisji Zabójcza sześćdziesiątka

07:30

Zabójcza sześćdziesiątka - Serie 3 odc. 9

Dokument ( UK 2012 ) Czas: 30min.

W RPA Steve przygląda się z bliska kobrze plującej, spokojnemu dysfolidowi i wyjątkowo nerwowej żmii sykliwej. 9/20

Reżyseria: Kirstine Davidson

Obsada: Steve Backshall

Godziny emisji Zabójcza sześćdziesiątka

08:00

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 13

( 2014 ) Czas: 30min.

Rzeczywistość wirtualna powoli przestaje być wirtualna — zaczyna wpływać na całe nasze życie, od produkcji filmów do sposobów prowadzenia wojny. 13/12

Godziny emisji Ziemia 2050

08:30

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 14

( 2014 ) Czas: 30min.

Chuck Pell przygląda się nowoczesnym mieszkaniom produkowanym w fabrykach i wypróbowuje supernowoczesne meble, pomagające najlepiej wykorzystać ograniczoną przestrzeń. 14/12

Godziny emisji Ziemia 2050

09:00

Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Prowadzący analizują codzienne cuda utrzymujące nasze organizmy przy życiu. Są to m.in. refleks, który chroni nas przed niebezpieczeństwami, oraz układ immunologiczny zwalczający drobne oraz śmiertelne infekcje. 2/3

Reżyseria: Matthew Dyas

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

10:00

W okowach mrozu - Seria 3, odc. 1

Dokument ( USA 2015 ) Czas: 60min.

Andy i Kate spieszą się: chcą, aby ich koło do połowu ryb było gotowe, zanim zacznie się migracja łososi. W Kavik Sue gromadzi żywność, aby przetrwać nadchodzące mrozy. 1/20

Obsada: Sue Aikens , Jessie Holmes , Glenn Villaneuve

Godziny emisji W okowach mrozu

11:00

Jak mądrze schudnąć? - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Śmiałkowie, pod opieką profesjonalistów, próbują zastosować różne diety, m.in.: Fast Food, Skinny Gut, grejpfrutową, surową i z octem jabłkowym. W programie także o domowych lewatywach. 2/3

Godziny emisji Jak mądrze schudnąć

12:00

Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 3

Czas: 60min.

Odcinek poświęcony jest mechanizmom przyswajania nowych umiejętności, jak chodzenie czy jazda na rowerze. Prowadzący wyjaśniają także związek między biciem serca a zdolnością mówienia i zastanawiają się, jak powstają wspomnienia. 3/3

Reżyseria: Penny Palmer

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

13:00

Fatalne zauroczenie - Seria 4, odc. 4

Dokument ( USA 2013 ) Czas: 70min.

Odcinek o tym, jak spełniły się najstraszniejsze koszmary senne małej dziewczynki, kiedy zaatakował ją pyton należący do jej ojca. 4/6

Godziny emisji Fatalne zauroczenie

14:10

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 3, odc. 8

Dokument ( UK 2012 ) Czas: 40min.

W Nowej Zelandii Steve zapuszcza się w głąb jaskiń Waitomo, aby znaleźć niezwykłego drapieżnika, wabiącego owady za pomocą światła. 8/20

Reżyseria: Ruth Harries

Obsada: Steve Backshall

Godziny emisji Zabójcza sześćdziesiątka

14:50

W okowach mrozu - Seria 3, odc. 1

Dokument ( USA 2015 ) Czas: 60min.

Andy i Kate spieszą się: chcą, aby ich koło do połowu ryb było gotowe, zanim zacznie się migracja łososi. W Kavik Sue gromadzi żywność, aby przetrwać nadchodzące mrozy. 1/20

Obsada: Sue Aikens , Jessie Holmes , Glenn Villaneuve

Godziny emisji W okowach mrozu

15:50

Jak mądrze schudnąć? - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Śmiałkowie, pod opieką profesjonalistów, próbują zastosować różne diety, m.in.: Fast Food, Skinny Gut, grejpfrutową, surową i z octem jabłkowym. W programie także o domowych lewatywach. 2/3

Godziny emisji Jak mądrze schudnąć

16:50

Cała prawda o HIV

( 2017 ) Czas: 70min.

Z powodu HIV / AIDS zmarło około 35 milionów ludzi na całym świecie. Doktor Chris van Tulleken sprawdza, czy dzięki najnowszym osiągnięciom nauki rzeczywiście możemy powstrzymać wirus, a nawet zapobiec infekcji.

Godziny emisji Cała prawda o HIV

18:00

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 15

( 2014 ) Czas: 25min.

W nowojorskiej dzielnicy mody Chuck wypróbowuje najnowszy przebój: elektryczne ubrania. Testuje także urządzenie ładujące telefony komórkowe energią wytwarzaną przez ludzkie ciało. 15/12

Godziny emisji Ziemia 2050

18:25

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 16

( 2014 ) Czas: 30min.

Chuck je sałatę wyhodowaną na dachu drapacza chmur w Bostonie i odwiedza ogromne, międzynarodowe lotnisko, które jest także domem dla roju pszczół. 16/12

Godziny emisji Ziemia 2050

18:55

Cuda inżynierii - Seria 3, odc. 6

Dokument ( 2017 ) Czas: 60min.

Antarktyczna stacja badawcza Halley VI ma modułową konstrukcję. Dzięki temu można ją dowolnie przemieszczać po powierzchni lodowca. Jej projekt, wybrany w międzynarodowym konkursie, inspirowany był m.in. budową lodołamacza. 6/12

Reżyseria: Matt Litchfield , Tim Williams , Tom Weller

Godziny emisji Cuda inżynierii

19:55

Niesamowite przypadki medyczne - Seria 1, odc. 2

( 2017 ) Czas: 60min.

Odcinek poświęcony zdumiewającym zdolnościom przetrwania ludzkiego organizmu. Spotkanie z mężczyzną odpornym na śmiertelny jad węża oraz jedynym człowiekiem na świecie wyleczonym z wirusa HIV. 2/6

Reżyseria: Emma Hatherley

Godziny emisji Niesamowite przypadki medyczne

20:55

Zabójcza pogoda - Seria 1, odc. 13

( 2016 ) Czas: 60min.

Huragan Matthew przeszedł przez sześć krajów z ogromną, niszczycielską siłą. W jego wyniku na samym tylko Haiti zginęło 900 osób, zniszczone zostały setki domostw. 13/13

Godziny emisji Zabójcza pogoda

21:55

SOS: historie przetrwania - Seria 1, odc. 3

Czas: 65min.

Rick i Cathy Frye wybrali się na wędrówkę po pustyni w Teksasie. Niestety szybko zgubili szlak i groziło im odwodnienie, a sytuacja stawała się coraz bardziej dramatyczna. Gdy stało się jasne, że Cathy jest zbyt słaba, by dalej iść, Rick uświadomił sobie, że musi ją zostawić i ruszyć po pomoc. 3/6

Godziny emisji SOS: historie przetrwania

23:00

Niesamowite przypadki medyczne - Seria 1, odc. 3

( 2017 ) Czas: 60min.

Spotkanie z ludźmi, których przypadki zadziwiają nawet najbardziej doświadczonych lekarzy. W programie m.in. mężczyzna, który nie odczuwa bólu oraz kobieta potrafiąca wyczuć chorobę Parkinsona. 3/6

Reżyseria: Kate Pringle

Godziny emisji Niesamowite przypadki medyczne

00:00

Cała prawda o HIV

( 2017 ) Czas: 70min.

Z powodu HIV / AIDS zmarło około 35 milionów ludzi na całym świecie. Doktor Chris van Tulleken sprawdza, czy dzięki najnowszym osiągnięciom nauki rzeczywiście możemy powstrzymać wirus, a nawet zapobiec infekcji.

Godziny emisji Cała prawda o HIV

01:10

Jak mądrze schudnąć? - Seria 1, odc. 3

Czas: 65min.

Śmiałkowie, pod opieką profesjonalistów, próbują przejść na różne diety, m.in.: ciasteczkową, wysokotłuszczową czy paleo. W programie też o metodzie podawania białka bezpośrednio do żołądka. 3/3

Godziny emisji Jak mądrze schudnąć

02:15

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 15

( 2014 ) Czas: 30min.

W nowojorskiej dzielnicy mody Chuck wypróbowuje najnowszy przebój: elektryczne ubrania. Testuje także urządzenie ładujące telefony komórkowe energią wytwarzaną przez ludzkie ciało. 15/12

Godziny emisji Ziemia 2050

02:45

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 16

( 2014 ) Czas: 30min.

Chuck je sałatę wyhodowaną na dachu drapacza chmur w Bostonie i odwiedza ogromne, międzynarodowe lotnisko, które jest także domem dla roju pszczół. 16/12

Godziny emisji Ziemia 2050

03:15

Wszystko o kotach - małych i wielkich - Seria 1, odc. 1

( 2016 ) Czas: 55min.

Kot domowy dzieli aż 96% DNA z tygrysem. W tym odcinku przyjrzymy się związkom między naszymi milusińskimi a ich dzikimi kuzynami. Czekają nas zaskakujące odkrycia! 1/3

Reżyseria: Anwar Mamon

Obsada: Olivia Colman

Godziny emisji Wszystko o kotach - małych i wielkich

04:10

Fatalne zauroczenie - Seria 4, odc. 4

Dokument ( USA 2013 ) Czas: 55min.

Odcinek o tym, jak spełniły się najstraszniejsze koszmary senne małej dziewczynki, kiedy zaatakował ją pyton należący do jej ojca. 4/6

Godziny emisji Fatalne zauroczenie

05:05

Niesamowite przypadki medyczne - Seria 1, odc. 3

( 2017 ) Czas: 55min.

Spotkanie z ludźmi, których przypadki zadziwiają nawet najbardziej doświadczonych lekarzy. W programie m.in. mężczyzna, który nie odczuwa bólu oraz kobieta potrafiąca wyczuć chorobę Parkinsona. 3/6

Reżyseria: Kate Pringle

Godziny emisji Niesamowite przypadki medyczne

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info