Logo BBC Earth Program TV BBC Earth - ramówka, emisje

2017-07-13 Pokaź dziś

06:00

Planeta ludzi - Serie 1, odc. 3 Godziny emisji

Dokument ( UK 2011 ) Czas: 60min.

Opowieść o niezwykłych ludziach, którzy żyją na Arktyce. 3/8

Reżyseria: Nicolas Brown

Obsada: John Hurt

07:00

Antlantyda w sercu dżungli - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 60min.

Przełomowe odkrycia pozwalają zrozumieć, dlaczego średniowieczne Angkor Wat zostało opuszczone. 2/2

08:00

Burza wokół klimatu - seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2008 ) Czas: 60min.

W latach 1970. problemy ekologii trafiły na pierwsze strony gazet. To wtedy zmiany klimatu po raz pierwszy stały się kwestią polityczną.

09:00

Tajemnice ludzkiego mózgu - Seria 1, odc. 4 Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Neurobiolog David Eagleman omawia procesy działania naszego mózgu. Tym razem opisuje mechanizmy podejmowania decyzji oraz wyjaśnia, co sprawia, że pewne rzeczy i zjawiska uznajemy za atrakcyjne. 4/6

Reżyseria: Jennifer Beamish , Toby Trackman

10:00

W okowach mrozu - Seria 1, odc. 9 Godziny emisji

Dokument ( USA 2013 ) Czas: 60min.

Sue poluje na łosia i wpada w kłopoty; Chip i Agnes stają oko w oko z przebiegłym wilkiem. 9/10

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

11:00

Na przekór starości Godziny emisji

Nauka i medycyna ( 2010 ) Czas: 60min.

We wszystkich komórkach naszego ciała zachodzi proces starzenia. Czy jeśli uda nam się zrozumieć na czym polega, będziemy w stanie nad nim zapanować?

Reżyseria: Nicola Stockley

12:00

Kiedy przestajemy się uczyć? - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( UK 2016 ) Czas: 60min.

W tym odcinku naukowcy uzasadnią tezę, że wybór stylu życia ma ogromny wpływ na kondycję dojrzewającego ciała i umysłu. Poznamy także inne intrygujące fakty dotyczące procesu starzenia się. 2/2

Reżyseria: Luke Wiles

Obsada: Martin Clunes

13:00

Fatalne zauroczenie - seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( USA 2010 ) Czas: 70min.

Ronald Huff i Alexandria Hall trzymali w domach niebezpieczne gady, które w końcu pozbawiły ich życia. Czemu wybrali tak groźne hobby? 1/3

14:10

Zabójcza sześćdziesiątka - Seria 2, odc. 8 Godziny emisji

Dokument ( UK 2010 ) Czas: 40min.

Steve odważa się wyprawić na wody Durbanu. Na tutejszych rafach poszukuje rekinów. 8/20

Reżyseria: Giles Badger

Obsada: Steve Backshall

14:50

W okowach mrozu - Seria 1, odc. 9 Godziny emisji

Dokument ( USA 2013 ) Czas: 60min.

Sue poluje na łosia i wpada w kłopoty; Chip i Agnes stają oko w oko z przebiegłym wilkiem. 9/10

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

15:50

Kiedy przestajemy się uczyć? - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( UK 2016 ) Czas: 60min.

W tym odcinku naukowcy uzasadnią tezę, że wybór stylu życia ma ogromny wpływ na kondycję dojrzewającego ciała i umysłu. Poznamy także inne intrygujące fakty dotyczące procesu starzenia się. 2/2

Reżyseria: Luke Wiles

Obsada: Martin Clunes

16:50

Geniusze i wynalazki - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

Nauka i medycyna ( UK 2013 ) Czas: 70min.

Opowieść o tym, jak genialni naukowcy zaprzęgli do pracy elektryczność i elektromagnetyzm, dzięki czemu powstał telefon i komunikacja bezprzewodowa. 3/4

Reżyseria: Victoria Bell

18:00

Na przekór starości Godziny emisji

Nauka i medycyna ( 2010 ) Czas: 55min.

We wszystkich komórkach naszego ciała zachodzi proces starzenia. Czy jeśli uda nam się zrozumieć na czym polega, będziemy w stanie nad nim zapanować?

Reżyseria: Nicola Stockley

18:55

Kulisy techniki - Seria 1, odc. 6 Godziny emisji

Dokument ( UK 2016 ) Czas: 30min.

Tym razem poznamy kilka najnowszych wynalazków, takich jak zmechanizowany egzoszkielet, pachnący telefon czy technologia, która może rozpoznawać rodzaje pizzy.

19:25

Ziemia 2050 - Seria 1, odc. 25 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 30min.

Jak będzie wyglądał świat w roku 2050? Dokąd zaprowadzi nas postęp w dziedzinie nauki, technologii i matematyki? W poszukiwaniu odpowiedzi Joe Pena zabiera nas w niezwykłą podróż. 25/12

19:55

Zaginieni przodkowie ludzkości Godziny emisji

( 2016 ) Czas: 60min.

Oto podróż w zamierzchłe czasy, gdy po ziemi stąpały wielkie bestie i współistniały cztery różne rasy ludzkie. Co się stało, gdy skrzyżowały się ich drogi? Dlaczego przetrwał tylko nasz gatunek?

Reżyseria: Giles Harrison

20:55

Życie na pustkowiu - Seria 1, odc. 4 Godziny emisji

( 2013 ) Czas: 60min.

Ben poluje na grzechotniki i spotyka mieszkańców pustyni. Jego przewodnikiem jest były fotograf, który porzucił Nowy Jork i zamieszkał w Teksasie. 4/4

Obsada: Ben Fogle

21:55

W okowach mrozu - Seria 1, odc. 10 Godziny emisji

Dokument ( USA 2013 ) Czas: 65min.

Andy i Kate ruszają swoim psim zaprzęgiem, aby uniknąć powodzi; Eric przygotowuje się do sezonu polowań na grizzly. 10/10

Obsada: Sue Aikens , Andy Bassich , Agnes Hailstone

23:00

Tajemnice ludzkiego mózgu - Seria 1, odc. 5 Godziny emisji

( 2015 ) Czas: 60min.

Program emitowany w ramach pasma Być Człowiekiem. Neurobiolog David Eagleman zabiera widzów w podróż po meandrach umysłu. Tym razem wyjaśnia, dlaczego jesteśmy istotami społecznymi i jak ważna jest dla nas współpraca. 5/6 5/6

Reżyseria: Jennifer Beamish , Toby Trackman

00:00

Neurolodzy - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

Nauka i medycyna ( 2013 ) Czas: 70min.

Rodzice dwuletniego Raja stają przed tragicznym wyborem: lekarze informują ich, że operacja usunięcia guza może się skończyć trwałym paraliżem. 2/3

Reżyseria: Sasha Djurkovic

Obsada: Mel Giedroyc

01:10

O ludzkim zachowaniu - Seria 1, odc. 5 Godziny emisji

Nauka i medycyna ( 2017 ) Czas: 70min.

Dziesięcioro dorosłych uczestniczy w „strasznej nocy" zaaranżowanej w luksusowej wiejskiej rezydencji. Lęk jest jedną z podstawowych ludzkich emocji, dzięki którym kiedyś potrafiliśmy przetrwać. 5/5

Reżyseria: Tom Holland

Obsada: Michael Mosley , Jack Lewis , Anna Machin

02:20

Geniusze i wynalazki - Seria 1, odc. 3 Godziny emisji

Nauka i medycyna ( UK 2013 ) Czas: 60min.

Opowieść o tym, jak genialni naukowcy zaprzęgli do pracy elektryczność i elektromagnetyzm, dzięki czemu powstał telefon i komunikacja bezprzewodowa. 3/4

Reżyseria: Victoria Bell

03:20

Antlantyda w sercu dżungli - Seria 1, odc. 2 Godziny emisji

( 2014 ) Czas: 55min.

Przełomowe odkrycia pozwalają zrozumieć, dlaczego średniowieczne Angkor Wat zostało opuszczone. 2/2

04:15

Fatalne zauroczenie - seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( USA 2010 ) Czas: 50min.

Ronald Huff i Alexandria Hall trzymali w domach niebezpieczne gady, które w końcu pozbawiły ich życia. Czemu wybrali tak groźne hobby? 1/3

05:05

Burza wokół klimatu - seria 1, odc. 1 Godziny emisji

Dokument ( 2008 ) Czas: 55min.

W latach 1970. problemy ekologii trafiły na pierwsze strony gazet. To wtedy zmiany klimatu po raz pierwszy stały się kwestią polityczną.

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info