Logo TV Trwam Program TV TV Trwam - ramówka, emisje

2017-12-31 Pokaż dziś

06:00

Rękopis błogosławionych

film dokumentalny ( USA 2010 ) Czas: 99min.

Program ten dedykowany jest w szczególności do chorych na raka, którzy razem z narratorem pytają, czy błogosławieństwa są również i dla nich, czy szczęście i błogosławieństwo jest możliwe do odnalezienia w tej strasznej chorobie, a tym samym i we wszelkich dramatach życiowych.

Godziny emisji Rękopis błogosławionych

07:45

Ocalić od zapomnienia

felieton ( Polska 2017 ) Czas: 10min.

Felietony upamiętniają bohaterskich Polaków, którzy z narażeniem życia pomagali Żydom.

Godziny emisji Ocalić od zapomnienia

07:50

Kolory Świętości - Św. Sylwester

film dokumentalny ( Włochy 2006 ) Czas: 2min.

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Świat w obrazach

przegląd wydarzeń ( Polska 2017 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Świat w obrazach

08:00

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2017 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

08:05

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2017 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

08:25

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2017 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

08:30

Z Parlamentu Europejskiego

program publicystyczny ( Belgia 2017 ) Czas: 30min.

Aktualne sprawy Unii Europejskiej w ocenie komentatorów. Prowadzący: Dawid Nahajowski

Godziny emisji Z Parlamentu Europejskiego

09:00

Myśląc Ojczyzna - prof. Mieczysław Ryba

felieton ( Polska 2017 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

09:10

Premiera Spotkanie z Magdą Buczek

program religijny dla dzieci ( Polska 2017 ) Czas: 5min.

Audycja o charakterze katechezy dla dzieci prowadzona przez założycielkę Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci Magdalenę Buczek. Prowadzący: Magdalena Buczek

Godziny emisji Spotkanie z Magdą Buczek

09:15

Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

program religijny ( Polska 2017 ) Czas: 15min.

Reżyseria: o. Piotr Dettlaff CSsR

Godziny emisji Katecheza ks. bp. Antoniego Długosza

09:30
Na żywo

Msza Święta z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2017 ) Czas: 60min.

Niedzielna Msza Święta z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze.

Godziny emisji Msza Święta z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

10:35

Przegląd Katolickiego Tygodnika "Niedziela"

( Polska 2017 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Przegląd Katolickiego Tygodnika Niedziela

10:40

Śladami apostoła Pawła odc. 2

film dokumentalny ( Grecja 2016 ) Czas: 46min.

Serial przedstawia postać świętego Pawła, jednego z najbardziej wpływowych ludzi w dziejach chrześcijaństwa, którego działalność i spuścizna wpłynęły w sposób zasadniczy na losy świata. To jemu, Żydowi urodzonemu w Tarsie, centrum cywilizacji greckiej, synowi obywatela rzymskiego, Chrystus powierzył odpowiedzialne zadanie głoszenia Dobrej Nowiny poganom. Mistyczne doświadczenie spotkania z Panem na drodze do Damaszku odmieniło Pawła, groźnego prześladowcę chrześcijan. Od owego dnia aż do...

Reżyseria: Grigoris Karantinakis

Godziny emisji Śladami apostoła Pawła

11:30

Największy Dar odc. 1

reportaż ( Polska 2016 ) Czas: 29min.

Orędzie Bożego Miłosierdzia za pośrednictwem wielkich apostołów miłosierdzia rozprzestrzeniło się po całym świecie zmieniając wiele ludzkich serc.

Reżyseria: Gabriela Szreder

Godziny emisji Największy Dar

12:00
Na żywo

Anioł Pański z Ojcem Świętym Franciszkiem

transmisja ( Włochy 2017 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Anioł Pański z Ojcem Świętym Franciszkiem

12:20
Na żywo

Wieś - to też Polska

program rolniczy ( Polska 2017 ) Czas: 70min.

Prowadzący: Adam Ślusarski

Godziny emisji Wieś - to też Polska

13:30

Papież Polak do Rodaków

Czas: 40min.

Godziny emisji Papież Polak do Rodaków

14:10

Kędyż go szukać, czyli pastorałki z gwiazdami

koncert ( Polska 2016 ) Czas: 41min.

Koncert tworzy atmosferę pełną prawdziwej radości z lekką nutką zadumy. Różnorodne pastorałki w porywających aranżacjach i dynamicznych wykonaniach łączy jedna myśl - poszukiwanie Boga narodzonego w Betlejem i w sobie. Występują: Magdalena Piotrowska, Anna Sokołowska-Alabrudzińska, Przemysław Branny, Dariusz Kordek, Łukasz Lech.

Godziny emisji Kędyż go szukać, czyli pastorałki z gwiazdami

14:55

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2017 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

15:00

Inna Teresa

film dokumentalny ( Francja 2015 ) Czas: 52min.

Film ukazuje świętą z Lisieux poprzez dzieło jej życia. pozostawioną przez nią w rękopisie autobiografię, wydaną pośmiertnie pod tytułem "Dzieje duszy"

Reżyseria: Noel Alpi

Godziny emisji Inna Teresa

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Koncert życzeń

program rozrywkowy ( Polska 2017 ) Czas: 50min.

Telewizyjny koncert życzeń to wspaniała okazja, do złożenia życzeń w wyjątkowy sposób. Prowadzący: Monika Kordowska, Przemysław Szymczyk

Godziny emisji Koncert życzeń

17:00
Na żywo

Transmisja Nieszporów z Bazyliki Watykańskiej

transmisja ( Włochy 2017 ) Czas: 90min.

Pierwsze Nieszpory Uroczystości Bożej Rodzicielki Maryi i dziękczynne "Te Deum" pod przewodnictwem Ojca Świętego Franciszka z Bazyliki Watykańskiej

Godziny emisji Transmisja Nieszporów z Bazyliki Watykańskiej

18:30

Koncert kolędowy Eleni

koncert ( Polska 2015 ) Czas: 59min.

Koncert zarejestrowany w konkatedrze Świętej Trójcy w Chełmży.

Godziny emisji Koncert kolędowy Eleni

19:30

Brat Ogień - Boże Narodzenie - Boże Narodzenie

film animowany dla dzieci ( Włochy 2003 ) Czas: 25min.

Serial przedstawia życie św. Franciszka z Asyżu. Film ukazuje idee franciszkańskie, takie jak: pokora, ubóstwo, prostota. Każdy odcinek ma charakter dydaktyczny, zachęcający dzieci do czynienia dobrych uczynków. Film kreuje wzór osobowy cieszącego się z życia ascety, dostrzegającego Boga w każdym stworzeniu, żyjącym w zgodzie z Ewangelią.

Reżyseria: Orlando Corradi , Jon Song Chol

Godziny emisji Brat Ogień - Boże Narodzenie

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2017 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera Myśląc Ojczyzna - prof. Mirosław Piotrowski

felieton ( Polska 2017 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Myśląc Ojczyzna

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2017 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

21:40

Procesja dziejów

program edukacyjny ( Polska 2017 ) Czas: 16min.

Barwny pochód osób w strojach z różnych epok historii Polski począwszy od Mieszka I i Dobrawy, poprzez polskich władców, wybitnych naukowców, polityków i żołnierzy wyklętych.

Godziny emisji Procesja dziejów

22:00

Premiera 51. Festiwal im. Jana Kiepury - cz. 1

( Polska 2017 ) Czas: 60min.

Godziny emisji 51. Festiwal im. Jana Kiepury - cz. 1

23:00

Premiera 51. Festiwal im. Jana Kiepury - cz. 2

( Polska 2017 ) Czas: 60min.

Godziny emisji 51. Festiwal im. Jana Kiepury - cz. 2

00:00

Programy powtórkowe

( 2017 )

Godziny emisji Programy powtórkowe

O programie TV stacji

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery

Na żywo

© 2016 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info