Reklama

Logo BBC Earth BBC Earth program TV na dziś - ramówka, emisje

2019-03-21

06:00

Życie na pustkowiu - Seria 3, odc. 5

( 2014 ) Czas: 55min.

W południowo-wschodniej Azji Ben spotyka 31-letniego Jona Watkinsona, który rzucił karierę w sektorze finansowym i mieszka w bambusowej chatce na wyspie na rzece Mekong. 5/8

Reżyseria: Sean McDonnell

Godziny emisji Życie na pustkowiu

Pokaż wcześniejsze pozycje programu
06:55

Trwa...  Skarby przeszłości i ich tajemnice - Seria 3, odc. 6

( UK 2016 ) Czas: 60min.

Legendarna wyspa, która miała zniknąć pod falami, to jedna z największych zagadek świata starożytnego. Czy Atlantyda jest tylko mitem? Czy zaginiona cywilizacja istniała naprawdę? 6/6

Reżyseria: Dan Oliver , Karl Jason , Kenton Vaughan , Robert Coldstream

Obsada: Mark Bazeley

Godziny emisji Skarby przeszłości i ich tajemnice

07:55

Sekrety supermarketów - Seria 1, odc. 3

Czas: 60min.

Gregg Wallace zdradza sekrety funkcjonowania supermarketów. Opowie m.in., jak sieci handlowe przygotowują się na najgorętszy okres w roku - Święta Bożego Narodzenia. 3/4

Reżyseria: Tom Watt-Smith

  Godziny emisji Sekrety supermarketów

Reklama
08:55

Dziesięć najgroźniejszych bestii świata - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Zestawienie pięciu najbardziej niebezpiecznych zwierząt, jakie kiedykolwiek przemierzały morskie głębiny, uszeregowane pod względem wielkości ich ofiar.

  Godziny emisji Dziesięć najgroźniejszych bestii świata

09:55

W okowach mrozu - Seria 5, odc. 10

Dokument ( United Kingdom 2017 ) Czas: 60min.

Mieszkańcy Alaski wykorzystują ciepłą wiosenną aurę i dłuższy dzień na zadania, których wykonanie jest niemożliwe zimą: polują na ptaki, zbierają futra wśród topniejącego lodu i eksplorują otaczające ich tereny. 10/16

Obsada: Andy Bassich , Agnes Hailstone , Chip Hailstone , Jessie Holmes , Glenn Villeneuve

  Godziny emisji W okowach mrozu

10:55

Cuda inżynierii - Seria 4, odc. 8

Dokument ( 2018 ) Czas: 60min.

Ekipa inżynierów z Australii buduje samochód, który ma pokonać aktualny od 20 lat rekord prędkości na lądzie, 1227 km/h. Samochód ma pojechać nawet szybciej niż 1000 mph (1609 km/h). 8/10

  Godziny emisji Cuda inżynierii

11:55

Brytyjskie fabryki - Seria 4, odc. 4

Dokument ( 2018 ) Czas: 60min.

Dziennikarz kulinarny Gregg Wallace odwiedza fabrykę w Nottinghamshire, z której każdego dnia wyjeżdża 250 000 słoików z sosem curry. Tymczasem Cherry Healey zbiera papryczki chilli, uczestniczy w ich suszeniu i przygotowywaniach do procesu sproszkowania. 4/9

Reżyseria: Emma Pound

  Godziny emisji Brytyjskie fabryki

12:55

Jak pozostać młodym - Seria 2, odc. 1

( 2017 ) Czas: 65min.

51-letni Patryk Luckie ma świadomość, że jego dieta źle wpływa na serce, a 47-letnia Jenifer Tutty chciałaby zwalczyć bezsenność. Pomocą służą im Angela Rippon oraz doktor Chris van Tulleken, którzy w oparciu o najnowsze doniesienia naukowe sprawdzają sposoby zapobiegania procesom starzenia. 1/3

Reżyseria: Graham Russell , Emma Hatherley

  Godziny emisji Jak pozostać młodym

Reklama
14:00

W okowach mrozu - Seria 5, odc. 7

Dokument ( United Kingdom 2017 ) Czas: 60min.

Z każdym kolejnym dniem zimowe ciemności zanikają nad Alaską. Jej mieszkańcy przygotowują się do ostatniego etapu zimy. Glenn buduje igloo, w którym schroni się podczas polowania na karibu. 7/16

  Godziny emisji W okowach mrozu

15:00

W okowach mrozu - Seria 5, odc. 8

Dokument ( United Kingdom 2017 ) Czas: 55min.

Na Alasce kończy się zima, co oznacza, że nadchodzą obfite roztopy. Mieszkańcy muszą przetrwać ten okres, by wreszcie pożegnać wyczerpującą porę roku. 8/16

  Godziny emisji W okowach mrozu

15:55

Życie na pustkowiu - Seria 3, odc. 6

( 2014 ) Czas: 55min.

Ben karmi butelką uratowane zwierzęta. Poznaje Barbarę Walker, fotografkę ze Szwajcarii, która osiedliła się w jednym z najbardziej wymagających miejsc na Ziemi. 6/8

Reżyseria: Natalie Wilkinson

  Godziny emisji Życie na pustkowiu

16:50

Ścigając wodne potwory - Seria 2, odc. 8

( 2017 ) Czas: 60min.

Cyril zostaje poproszony o pomoc przy schwytaniu ogromnej płaszczki. Jej jad pomoże w opracowaniu szczepionki na jedną z najgroźniejszych toksyn znanych człowiekowi. 8/12

Reżyseria: Cyril Chauquet , Geoffrey Uloth

  Godziny emisji Ścigając wodne potwory

17:50

Cała prawda o kosmetykach

( UK 2018 ) Czas: 65min.

Chętnie kupujemy kosmetyki, które mają zapewnić nam piękny wygląd. Okazuje się jednak, że stwierdzenia „testowany klinicznie", „przeciwzmarszczkowy" często nie mają naukowego ani medycznego uzasadnienia, a my marnujemy pieniądze na produkty, które nie działają.

Reżyseria: Kate Pringle

  Godziny emisji Cała prawda o kosmetykach

18:55

Sekrety supermarketów - Seria 1, odc. 4

Czas: 60min.

Gregg Wallace zagląda za kulisy supermarketów. Opowie m.in., jak sieci handlowe przygotowują się na jeden z najgorętszych okresów w roku - Wielkanoc. Zdradzi też, jaką ukrytą rolę w procesie kupowania odgrywa nasz wzrok. 4/4

Reżyseria: Matthew Ainsworth

  Godziny emisji Sekrety supermarketów

19:55

Najwspanialsze rzeki świata - Seria 1, odc. 2

( 2019 ) Czas: 60min.

Nil jest najdłuższą rzeką na świecie. To oaza dla słoni i lampartów, raj dla ekstremalnych kajakarzy oraz skupisko cudownych zabytków starożytności. Niezwykłe krajobrazy dorzecza Nilu obfitują w setki gatunków fauny i flory oraz ślady wielu kultur. 2/3

  Godziny emisji Najwspanialsze rzeki świata

20:55

Cuda inżynierii - Seria 4, odc. 9

Dokument ( 2018 ) Czas: 60min.

Zaglądamy na pokład wartego 200 milionów dolarów największego jachtu na świecie. Czarna Perła żegluje szybciej niż jakakolwiek inna jednostka w jej klasie. 9/10

  Godziny emisji Cuda inżynierii

Reklama
21:55

Życie na pustkowiu - Seria 6, odc. 2

( 2018 ) Czas: 65min.

Podróżnik Ben Fogle odwiedza rodzinę podróżników zamieszkujących Wyspę Północną w Nowej Zelandii. Rodzice, Amber i Andy, pragną pokazać dzieciom piękno nieskazitelnej przyrody i najdziksze zakątki kraju. 2/8

Reżyseria: Sean McDonnell

  Godziny emisji Życie na pustkowiu

23:00

Cała prawda o antybiotykach - Seria 1, odc. 1

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Eksperci uważają, że wkraczamy w niebezpieczną erę postantybiotykową. Dziennikarka Angela Rippon sprawdza, co walka z bakteriami odpornymi na antybiotyki oznacza dla lekarzy oraz pacjentów. 1/1

Reżyseria: Ben Southwell

  Godziny emisji Cała prawda o antybiotykach

00:00

Eksperyment placebo: czy mózg uleczy ciało? - Seria 1, odc. 1

( 2018 ) Czas: 65min.

Dociekliwy doktor Michael Mosley chce sprawdzić, czy moc fałszywych tabletek może być wykorzystana do leczenia najczęstszych dolegliwości medycznych. W tym celu rozpoczyna najszerzej zakrojone w brytyjskiej historii badanie efektu placebo. Osobiście także bierze udział w eksperymencie. 1/1

Reżyseria: Joe Myerscough

  Godziny emisji Eksperyment placebo: czy mózg uleczy ciało

01:05

Jak pozostać młodym - Seria 2, odc. 2

( 2017 ) Czas: 65min.

Angela Rippon oraz doktor Chris van Tulleken sprawdzają sposoby zapobiegania procesom starzenia. 57-letnia Kamini dzięki nim odkryje, że budowanie masy mięśniowej nie tylko dodaje siły, lecz także może zapobiegać chorobom. Z kolei 50-letnia Alison znajdzie metody zapobiegania utracie pamięci. 2/3

Reżyseria: Graham Russell , Emma Hatherley

  Godziny emisji Jak pozostać młodym

02:10

W okowach mrozu - Seria 5, odc. 7

Dokument ( United Kingdom 2017 ) Czas: 50min.

Z każdym kolejnym dniem zimowe ciemności zanikają nad Alaską. Jej mieszkańcy przygotowują się do ostatniego etapu zimy. Glenn buduje igloo, w którym schroni się podczas polowania na karibu. 7/16

  Godziny emisji W okowach mrozu

03:00

W okowach mrozu - Seria 5, odc. 8

Dokument ( United Kingdom 2017 ) Czas: 45min.

Na Alasce kończy się zima, co oznacza, że nadchodzą obfite roztopy. Mieszkańcy muszą przetrwać ten okres, by wreszcie pożegnać wyczerpującą porę roku. 8/16

  Godziny emisji W okowach mrozu

03:45

Skarby przeszłości i ich tajemnice - Seria 3, odc. 6

( UK 2016 ) Czas: 45min.

Legendarna wyspa, która miała zniknąć pod falami, to jedna z największych zagadek świata starożytnego. Czy Atlantyda jest tylko mitem? Czy zaginiona cywilizacja istniała naprawdę? 6/6

Reżyseria: Dan Oliver , Karl Jason , Kenton Vaughan , Robert Coldstream

Obsada: Mark Bazeley

  Godziny emisji Skarby przeszłości i ich tajemnice

04:30

Życie na pustkowiu - Seria 3, odc. 6

( 2014 ) Czas: 45min.

Ben karmi butelką uratowane zwierzęta. Poznaje Barbarę Walker, fotografkę ze Szwajcarii, która osiedliła się w jednym z najbardziej wymagających miejsc na Ziemi. 6/8

Reżyseria: Natalie Wilkinson

  Godziny emisji Życie na pustkowiu

05:15

Ścigając wodne potwory - Seria 2, odc. 8

( 2017 ) Czas: 45min.

Cyril zostaje poproszony o pomoc przy schwytaniu ogromnej płaszczki. Jej jad pomoże w opracowaniu szczepionki na jedną z najgroźniejszych toksyn znanych człowiekowi. 8/12

Reżyseria: Cyril Chauquet , Geoffrey Uloth

  Godziny emisji Ścigając wodne potwory

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji BBC Earth

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na dziś. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na dziś dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Reklama
© 2016-2019 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info