Reklama

Logo BBC Earth BBC Earth program TV na 6 czerwca 2020 - ramówka, emisje

06:00 Rytuały - Seria 1, odc. 2

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Ludzie wypracowali wiele okrutnych rytuałów inicjacyjnych, czyli na oznaczenie momentu, w którym przestajemy być dziećmi. W Papui-Nowej Gwinei chłopcy nacinają skórę, aby stać się mężczyznami. 2/4

Reżyseria: Simon Bell

Godziny emisji Rytuały

07:00 Afryka - Seria 1, odc. 5

Dokument ( UK 2013 ) Czas: 60min.

Na ogromnych terenach Sahary zebry tłoczą się nad zanikającymi rzekami, a dziwne, nagie kretoszczury chronią pod ziemią się przed straszliwym upałem. 5/5

Reżyseria: Felicity Egerton

Godziny emisji Afryka

08:00 Jak pozostać młodym? - Seria 1, odc. 2

( UK 2016 ) Czas: 60min.

Angela wypróbowuje kurację wspomagającą pamięć i koncentrację. Dowiemy się też, jak zastrzyki z młodej krwi mogą pomóc w walce z demencją. 2/2

Reżyseria: Dani Carlaw

Godziny emisji Jak pozostać młodym

09:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 1

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie oraz śmiałe technologie inżynieryjne umożliwiające ich powstanie. Koleje to środek transportu, który rozwiązuje wiele problemów dynamicznie rozwijających się miast. 1/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

10:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 1

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Thakmay Lowa, hodowca jaków, przeprowadza stado przez jedną z najbardziej zdradliwych przełęczy w Himalajach. Tymczasem członkowie społeczności Eskimosów w kanadyjskiej Arktyce biorą udział w niebezpiecznych zbiorach muli, a mieszkańcy Syberii poszukują mamucich kłów. 1/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

Reklama

11:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 4

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Tony podróżuje przez Australię wodnosamolotem. Później pociągiem sypialnym zmierza w kierunku słynnych półpustynnych terenów zwanych Outback. Stamtąd jedzie na północ do Queensland. 4/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

12:00 Judi Dench: moja miłość do drzew - Seria 1, odc. 1

( 2018 ) Czas: 60min.

Aktorka Judi Dench dzieli się widzami swoją nieznaną dotychczas pasją. W realizowanym przez rok programie zabiera nas w podróż przez cykl życia drzew. W towarzystwie naukowców obserwuje, co kolejne pory roku oznaczają dla drzew i jaką rolę pełnią one same na naszej planecie. 1/1

Obsada: Judi Dench

Godziny emisji Judi Dench: moja miłość do drzew

13:00 Rytuały - Seria 1, odc. 2

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Ludzie wypracowali wiele okrutnych rytuałów inicjacyjnych, czyli na oznaczenie momentu, w którym przestajemy być dziećmi. W Papui-Nowej Gwinei chłopcy nacinają skórę, aby stać się mężczyznami. 2/4

Reżyseria: Simon Bell

Godziny emisji Rytuały

14:00 Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja - Seria 1, odc. 1

( UK 2018 ) Czas: 60min.

Specjalistka w dziedzinie anatomii Alice Roberts rozpoczyna nietypowy eksperyment. Z pomocą naukowców analizuje słabe punkty budowy ludzkiego ciała oraz czynniki decydujące o doskonałej adaptacji zwierząt w ewolucji. To staje się dla niej inspiracją do stworzenia idealnego modelu własnego ciała. 1/2

Reżyseria: Peter Chinn

Godziny emisji Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja

15:00 Cała prawda o nadwadze

( UK 2018 ) Czas: 60min.

Wydaje się, że znamy przyczyny nadwagi - za dużo jedzenia, za mało ruchu. Najnowsze badania naukowe podważają to twierdzenie. Okazuje się, że wcale nie jemy więcej ani nie ćwiczymy mniej niż w latach 70. XX wieku. Dlaczego więc co czwarta osoba cierpi na nadwagę lub otyłość?

Reżyseria: Declan Healy

Godziny emisji Cała prawda o nadwadze

16:00 Jak pozostać młodym? - Seria 1, odc. 2

( UK 2016 ) Czas: 60min.

Angela wypróbowuje kurację wspomagającą pamięć i koncentrację. Dowiemy się też, jak zastrzyki z młodej krwi mogą pomóc w walce z demencją. 2/2

Reżyseria: Dani Carlaw

Godziny emisji Jak pozostać młodym

17:00 Dzieciaki świata - Seria 1, odc. 1

( UK 2020 ) Czas: 60min.

Bracia van Tulleken zainspirowani różnymi sposobami wychowywania dzieci na świecie przeprowadzają eksperyment z udziałem młodych ochotników. Na ile samodzielne są 5- oraz 7-latki? Michi z Japonii sama podróżuje po Tokio, a Uuakhuike z plemienia Himba posługuje się maczetą podczas zbierania drewna. 1/3

Obsada: Chris van Tulleken , Xand van Tulleken

Godziny emisji Dzieciaki świata

18:00 Dzieciaki świata - Seria 1, odc. 2

( UK 2020 ) Czas: 60min.

Lekarze-bliźniacy Chris i Xand van Tulleken postanowili zbadać, w jaki sposób rozwija się w nas poczucie dobra i zła oraz co sprawia, że niektóre dzieci zachowują się niegrzecznie. 2/3

Reżyseria: Christian Collerton , Gilly Goshawk

Obsada: Chris van Tulleken , Xand van Tulleken

Godziny emisji Dzieciaki świata

19:00 Dzieciaki świata - Seria 1, odc. 3

( UK 2020 ) Czas: 60min.

Lekarze-bliźniacy Chris i Xand van Tulleken postanowili zbadać, jak i kiedy w dzieciach kształtuje się poczucie własnej tożsamości. Chcą także dowiedzieć się, czy są w tej kwestii różnice między płciami. 3/3

Reżyseria: Christian Collerton , Gilly Goshawk

Obsada: Chris van Tulleken , Xand van Tulleken

Godziny emisji Dzieciaki świata

20:00 Einstein i Hawking: geniusze wszechświata - Seria 1, odc. 2

( 2019 ) Czas: 60min.

Stephen Hawking był wybitnym brytyjskim astrofizykiem i fizykiem teoretycznym, badaczem Wielkiego wybuchu i czarnych dziur. Przybliżamy sylwetkę naukowca: jego dzieciństwo, lata szkolne i edukację, małżeństwo, życie rodzinne oraz pracę naukową. 2/2

Godziny emisji Einstein i Hawking: geniusze wszechświata

Reklama

21:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 1

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie oraz śmiałe technologie inżynieryjne umożliwiające ich powstanie. Koleje to środek transportu, który rozwiązuje wiele problemów dynamicznie rozwijających się miast. 1/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

22:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 4

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Tony podróżuje przez Australię wodnosamolotem. Później pociągiem sypialnym zmierza w kierunku słynnych półpustynnych terenów zwanych Outback. Stamtąd jedzie na północ do Queensland. 4/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

23:00 Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 1

( 2017 ) Czas: 65min.

Najnowsze teorie naukowe na temat rozwoju człowieka i próba odpowiedzi na pytanie, dlaczego dzieciństwo człowieka trwa dłużej niż u innych stworzeń na Ziemi. W odcinku także o iskrze nowego życia, czyli momencie spotkania plemnika z jajeczkiem. 1/3

Reżyseria: Martin Johnson

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

00:05 Jak pozostać młodym? - Seria 1, odc. 2

( UK 2016 ) Czas: 65min.

Angela wypróbowuje kurację wspomagającą pamięć i koncentrację. Dowiemy się też, jak zastrzyki z młodej krwi mogą pomóc w walce z demencją. 2/2

Reżyseria: Dani Carlaw

Godziny emisji Jak pozostać młodym

01:10 Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja - Seria 1, odc. 1

( UK 2018 ) Czas: 65min.

Specjalistka w dziedzinie anatomii Alice Roberts rozpoczyna nietypowy eksperyment. Z pomocą naukowców analizuje słabe punkty budowy ludzkiego ciała oraz czynniki decydujące o doskonałej adaptacji zwierząt w ewolucji. To staje się dla niej inspiracją do stworzenia idealnego modelu własnego ciała. 1/2

Reżyseria: Peter Chinn

Godziny emisji Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja

02:15 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 1

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 65min.

Thakmay Lowa, hodowca jaków, przeprowadza stado przez jedną z najbardziej zdradliwych przełęczy w Himalajach. Tymczasem członkowie społeczności Eskimosów w kanadyjskiej Arktyce biorą udział w niebezpiecznych zbiorach muli, a mieszkańcy Syberii poszukują mamucich kłów. 1/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

03:20 Afryka - Seria 1, odc. 5

Dokument ( UK 2013 ) Czas: 50min.

Na ogromnych terenach Sahary zebry tłoczą się nad zanikającymi rzekami, a dziwne, nagie kretoszczury chronią pod ziemią się przed straszliwym upałem. 5/5

Reżyseria: Felicity Egerton

Godziny emisji Afryka

04:10 Dzieciaki świata - Seria 1, odc. 1

( UK 2020 ) Czas: 55min.

Bracia van Tulleken zainspirowani różnymi sposobami wychowywania dzieci na świecie przeprowadzają eksperyment z udziałem młodych ochotników. Na ile samodzielne są 5- oraz 7-latki? Michi z Japonii sama podróżuje po Tokio, a Uuakhuike z plemienia Himba posługuje się maczetą podczas zbierania drewna. 1/3

Obsada: Chris van Tulleken , Xand van Tulleken

Godziny emisji Dzieciaki świata

05:05 Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 1

( 2017 ) Czas: 55min.

Najnowsze teorie naukowe na temat rozwoju człowieka i próba odpowiedzi na pytanie, dlaczego dzieciństwo człowieka trwa dłużej niż u innych stworzeń na Ziemi. W odcinku także o iskrze nowego życia, czyli momencie spotkania plemnika z jajeczkiem. 1/3

Reżyseria: Martin Johnson

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji BBC Earth

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2020-06-06. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2020-06-06 dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Reklama
© 2016-2020 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info
Serwis działa na serwerach dhosting
Do góry