Reklama

Logo BBC Earth BBC Earth program TV na 20 czerwca 2020 - ramówka, emisje

06:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 2

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Podążamy za polującym na renifery koczowniczym ludem z Półwyspu Jamalskiego w północnej Syberii. Na przybrzeżnych słonych bagnach Arnhem Land w Północnej Australii obserwujemy też łowcę, który poszukuje krokodylich jaj. 2/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

07:00 Dzikie metropolie - Seria 1, odc. 2

( 2018 ) Czas: 60min.

Zwierzęta zadziwiająco sprawnie dostosowują się do życia w miejskich warunkach. Decydując się na opuszczenie środowiska naturalnego, stają przed wyzwaniami, jakie stawia przed nimi miejski, dynamicznie zmieniający się, ekosystem. 2/3

Reżyseria: Matt Brandon

Godziny emisji Dzikie metropolie

08:00 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 2

( UK 2017 ) Czas: 60min.

W tym odcinku poznajemy przekraczających granice ludzkiego ciała akrobatów, parę nurków, którzy potrafią wstrzymywać oddech przez kilka minut oraz wojowników karate, którzy jednym ruchem dłoni miażdżą cegły. Wyjaśniamy niesamowite właściwości ludzkiego ciała. 2/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

09:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 3

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie. Odcinek na temat mostów. To dzięki nim mogła powstać rozbudowana sieć kolejowa. 3/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

10:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 3

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Dzięki odwadze oraz pomysłowości ludzie potrafią przetrwać w miejscach, w których panują ekstremalne warunki - od stromych gór i dzikich dżungli po urzekająco piękne i niebezpieczne wyspy tropikalne. 3/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

Reklama

11:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 6

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Ostatni etap wyprawy Tony'ego rozpoczyna się w San Francisco. Jedną z atrakcji stanowi słynne połączenie kolejowe California Zephyr. Trasa ta ma długość prawie czterech tysięcy kilometrów. 6/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

12:00 Zaufaj mi, jestem weterynarzem - Odc. 1

( 2017 ) Czas: 60min.

W tym odcinku Steve Leonard i grupa weterynarzy sprawdzą, jakie jedzenie jest najlepsze dla twojego zwierzaka, pokażą, jak pomóc rannemu zwierzęciu, i będą świadkami pionierskiej operacji, która może uratować tysiące kotów. 1/3

Godziny emisji Zaufaj mi, jestem weterynarzem

13:00 Rytuały - Seria 1, odc. 4

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Przez wieki wypracowaliśmy rytuały, jakimi są wielkie zgromadzenia. To one integrują społeczności. Odbywająca się podczas słynnego festynu w Sienie gonitwa konna, w której startują reprezentanci 17 dzielnic miasta, sięga swoją tradycją czasów średniowiecza. 4/4

Reżyseria: Nathan Harrison

Godziny emisji Rytuały

14:00 Najzdrowsza dieta świata - Seria 1, odc. 1

( 2014 ) Czas: 60min.

Jimmy Doherty i Kate Quilton badają nawyki żywieniowe ludów całego świata, starając się znaleźć najzdrowsze i najbardziej niezdrowe diety. 1/2

Reżyseria: Sophie Harrison , Claire Burnett

Godziny emisji Najzdrowsza dieta świata

15:00 Cała prawda o otyłości

( 2015 ) Czas: 60min.

Tłuszcz jest dziś traktowany jak wróg publiczny numer jeden. Czy rzeczywiście jest aż tak szkodliwy? Czy może... wspomagać odchudzanie?

Reżyseria: Matthew Ainsworth

Godziny emisji Cała prawda o otyłości

16:00 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 2

( UK 2017 ) Czas: 60min.

W tym odcinku poznajemy przekraczających granice ludzkiego ciała akrobatów, parę nurków, którzy potrafią wstrzymywać oddech przez kilka minut oraz wojowników karate, którzy jednym ruchem dłoni miażdżą cegły. Wyjaśniamy niesamowite właściwości ludzkiego ciała. 2/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

17:00 Wielkie koty - Odc. 1

( 2018 ) Czas: 60min.

Ruaha, Tanzania. Lwy formują wielkie stada, by wspólnie polować na wielką zwierzynę. To jedyne koty, które żyją w grupach. 200 razy mniejszy od lwa kot rdzawy jest najmniejszy z rodziny kotowatych. Dla badaczy jest jednak wielce ciekawym gatunkiem. 1/2

Reżyseria: Nick Easton

Obsada: Bertie Carvel

Godziny emisji Wielkie koty

18:00 Wielkie koty - Odc. 2

( 2018 ) Czas: 60min.

Dzięki zdolnościom przystosowawczym koty zamieszkują nawet najbardziej ekstremalne środowiska. Przyglądamy się m.in. akrobacjom margiela, który zwinnie porusza się po wierzchołkach drzew w dżungli. Śledzimy także jaguara cierpliwie czekającego na pojawienie się żółwi na jednej z plaż Pacyfiku. 2/2

Reżyseria: Paul Williams

Obsada: Bertie Carvel

Godziny emisji Wielkie koty

19:00 Życie na pustkowiu - Seria 2, odc. 3

( 2014 ) Czas: 60min.

Ben dołącza do Neila, mieszkającego wraz z rodziną w bambusowej chatce i uprawiającego kokosy — „jedynego białego człowieka w wiosce". 3/4

Reżyseria: Natalie Wilkinson

Obsada: Ben Fogle

Godziny emisji Życie na pustkowiu

20:00 Niewiarygodne zmysły zwierząt - Seria 1, odc. 2

( UK 2014 ) Czas: 60min.

Tym razem dowiemy się więcej o świecie dźwięków, zrozumiemy, w jaki sposób nietoperze „widzą" dźwięk i dlaczego słonie mają tak wspaniały słuch. 2/3

Reżyseria: Kirstine Davidson

Obsada: Helen Czerski , Patrick Aryee

Godziny emisji Niewiarygodne zmysły zwierząt

Reklama

21:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 3

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie. Odcinek na temat mostów. To dzięki nim mogła powstać rozbudowana sieć kolejowa. 3/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

22:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 6

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Ostatni etap wyprawy Tony'ego rozpoczyna się w San Francisco. Jedną z atrakcji stanowi słynne połączenie kolejowe California Zephyr. Trasa ta ma długość prawie czterech tysięcy kilometrów. 6/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

23:00 Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 3

( 2017 ) Czas: 65min.

Odcinek poświęcony jest mechanizmom przyswajania nowych umiejętności, jak chodzenie czy jazda na rowerze. Prowadzący wyjaśniają także związek między biciem serca a zdolnością mówienia i zastanawiają się, jak powstają wspomnienia. 3/3

Reżyseria: Penny Palmer

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

00:05 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 2

( UK 2017 ) Czas: 60min.

W tym odcinku poznajemy przekraczających granice ludzkiego ciała akrobatów, parę nurków, którzy potrafią wstrzymywać oddech przez kilka minut oraz wojowników karate, którzy jednym ruchem dłoni miażdżą cegły. Wyjaśniamy niesamowite właściwości ludzkiego ciała. 2/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

01:05 Konopie: lek czy narkotyk? - Seria 1, odc. 1

( 2019 ) Czas: 70min.

Stosowanie leczniczej marihuany budzi kontrowersje. Jaki jest jej wpływ na ludzkie ciało i mózg? Pomaga czy szkodzi? W poszukiwaniu odpowiedzi na te pytania lekarz Javid Abdelmoneim przygląda się najnowszym badaniom naukowym. 1/1

Reżyseria: Kate Pringle

Obsada: Javid Abdelmoneim

Godziny emisji Konopie: lek czy narkotyk

02:15 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 2

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 65min.

Podążamy za polującym na renifery koczowniczym ludem z Półwyspu Jamalskiego w północnej Syberii. Na przybrzeżnych słonych bagnach Arnhem Land w Północnej Australii obserwujemy też łowcę, który poszukuje krokodylich jaj. 2/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

03:20 Dzikie metropolie - Seria 1, odc. 2

( 2018 ) Czas: 55min.

Zwierzęta zadziwiająco sprawnie dostosowują się do życia w miejskich warunkach. Decydując się na opuszczenie środowiska naturalnego, stają przed wyzwaniami, jakie stawia przed nimi miejski, dynamicznie zmieniający się, ekosystem. 2/3

Reżyseria: Matt Brandon

Godziny emisji Dzikie metropolie

04:15 Wielkie koty - Odc. 1

( 2018 ) Czas: 50min.

Ruaha, Tanzania. Lwy formują wielkie stada, by wspólnie polować na wielką zwierzynę. To jedyne koty, które żyją w grupach. 200 razy mniejszy od lwa kot rdzawy jest najmniejszy z rodziny kotowatych. Dla badaczy jest jednak wielce ciekawym gatunkiem. 1/2

Reżyseria: Nick Easton

Obsada: Bertie Carvel

Godziny emisji Wielkie koty

05:05 Wielkie koty - Odc. 2

( 2018 ) Czas: 55min.

Dzięki zdolnościom przystosowawczym koty zamieszkują nawet najbardziej ekstremalne środowiska. Przyglądamy się m.in. akrobacjom margiela, który zwinnie porusza się po wierzchołkach drzew w dżungli. Śledzimy także jaguara cierpliwie czekającego na pojawienie się żółwi na jednej z plaż Pacyfiku. 2/2

Reżyseria: Paul Williams

Obsada: Bertie Carvel

Godziny emisji Wielkie koty

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji BBC Earth

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2020-06-20. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2020-06-20 dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Reklama
© 2016-2020 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info
Serwis działa na serwerach dhosting
Do góry