Reklama

Logo BBC Earth BBC Earth program TV na 13 czerwca 2020 - ramówka, emisje

06:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 1

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Thakmay Lowa, hodowca jaków, przeprowadza stado przez jedną z najbardziej zdradliwych przełęczy w Himalajach. Tymczasem członkowie społeczności Eskimosów w kanadyjskiej Arktyce biorą udział w niebezpiecznych zbiorach muli, a mieszkańcy Syberii poszukują mamucich kłów. 1/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

07:00 Dzikie metropolie - Seria 1, odc. 1

( 2018 ) Czas: 60min.

Miasta mogą wydawać się mało przyjaznym miejscem dla dzikich zwierząt. Jednak dla gatunków zdolnych do adaptacji miejski świat jest pełen możliwości. W pierwszym odcinku przedstawiamy, jak zwierzęta radzą sobie w najszybciej zmieniającym się środowisku na naszej planecie. 1/3

Reżyseria: Matt Brandon

Godziny emisji Dzikie metropolie

08:00 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 1

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Wzrok, słuch, dotych, smak, zapach. Dzięki nim orientujemy się w świecie. Oto ludzie, którzy doświadczają zmysłów zupełnie inaczej niż większość z nas. 1/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

09:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie oraz technologie inżynieryjne umożliwiające ich powstanie. Twórcy pierwszych linii kolejowych to pionierzy. Przemierzali nieznane obszary i rozszerzali granice ludzkich terytoriów 2/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

10:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 2

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Podążamy za polującym na renifery koczowniczym ludem z Półwyspu Jamalskiego w północnej Syberii. Na przybrzeżnych słonych bagnach Arnhem Land w Północnej Australii obserwujemy też łowcę, który poszukuje krokodylich jaj. 2/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

Reklama

11:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 5

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Aktor Tony Robinson kontynuuje swoją wyprawę. Do Kioto dociera pociągiem-pociskiem, czyli koleją szybkich prędkości. Nie może też pominąć podróży najdłuższym podmorskim tunelem kolejowym świata, który łączy wyspy Honsiu i Hokkaido. 5/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

12:00 Wielkie koty: nowe fakty

( 2018 ) Czas: 60min.

Badacze nieustannie odkrywają kolejne fakty dotyczące zachowań i fizjologii wielkich kotów. W programie dzięki obrazowaniu ultrasonograficznemu zobaczymy, jak młode gepardy rozwijają się w łonie matki. Będziemy też mieli możliwość poznać niezbadane dotychczas zachowania dzikiego ocelota andyjskiego.

Godziny emisji Wielkie koty: nowe fakty

13:00 Rytuały - Seria 1, odc. 3

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Rytuały pomagają nam uszanować potęgę natury. Zgodnie z tradycją Eskimosów chłopiec, który chce zostać myśliwym, powinien samodzielnie upolować fokę. 3/4

Reżyseria: Tom Mustill

Godziny emisji Rytuały

14:00 Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja - Seria 1, odc. 2

( UK 2018 ) Czas: 60min.

Specjalistka w dziedzinie anatomii Alice Roberts rozpoczyna nietypowy eksperyment. Z pomocą naukowców analizuje słabe punkty budowy ludzkiego ciała oraz czynniki decydujące o doskonałej adaptacji zwierząt w ewolucji. To staje się dla niej inspiracją do stworzenia idealnego modelu własnego ciała. 2/2

Reżyseria: Peter Chinn

Godziny emisji Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja

15:00 Cała prawda o węglowodanach - Seria 1, odc. 1

( UK 2018 ) Czas: 60min.

Dr Xand Van Tulleken przygląda się węglowodanom w swojej diecie i odkrywa, że niewłaściwie je spożywał. Okazuje się, że dokonawszy niewielkich zmian w wyborze rodzaju spożywanych węglowodanów oraz sposobach ich przechowywania i przyrządzania, możemy schudnąć i zyskać lepsze zdrowie. 1/1

Reżyseria: Russell England

Godziny emisji Cała prawda o węglowodanach

16:00 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 1

( UK 2017 ) Czas: 60min.

Wzrok, słuch, dotych, smak, zapach. Dzięki nim orientujemy się w świecie. Oto ludzie, którzy doświadczają zmysłów zupełnie inaczej niż większość z nas. 1/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

17:00 Ostatnie igloo - odc. 1

( 2020 ) Czas: 115min.

Film dokumentalny o samotnym Eskimosie oraz pomysłowej konstrukcji, jaką jest igloo. Twórcy programu zarejestrowali proces powstawania igloo zanim będzie na to za późno. Poetycka podróż do śnieżnej krainy. 1/1

Reżyseria: Christian Collerton

Obsada: Julius Nielsen

Godziny emisji Ostatnie igloo

18:55 Poczta pingwinów na Antarktydzie - Odc. 1

( 2014 ) Czas: 65min.

Historia życia kilku pingwinich rodzin widziana oczami pewnego listonosza oraz kobiety, która spędziła rok na obserwacji tych ptaków. 1/1

Reżyseria: Andrew Graham-Brown

Godziny emisji Poczta pingwinów na Antarktydzie

20:00 Niewiarygodne zmysły zwierząt - Seria 1, odc. 1

( UK 2014 ) Czas: 60min.

Odcinek poświęcony zmysłowi wzroku: dowiemy się, jak karibu wykorzystują ultrafiolet do unikania wilków i jak ważki zabijają ofiarę w mgnieniu oka. 1/3

Reżyseria: Kirstine Davidson

Obsada: Helen Czerski , Patrick Aryee

Godziny emisji Niewiarygodne zmysły zwierząt

21:00 Cuda inżynierii kolejowej - Seria 1, odc. 2

Czas: 60min.

Najbardziej spektakularne konstrukcje kolejowe na świecie oraz technologie inżynieryjne umożliwiające ich powstanie. Twórcy pierwszych linii kolejowych to pionierzy. Przemierzali nieznane obszary i rozszerzali granice ludzkich terytoriów 2/6

Godziny emisji Cuda inżynierii kolejowej

Reklama

22:00 Pociągiem dookoła świata - Seria 1, odc. 5

( UK 2019 ) Czas: 60min.

Aktor Tony Robinson kontynuuje swoją wyprawę. Do Kioto dociera pociągiem-pociskiem, czyli koleją szybkich prędkości. Nie może też pominąć podróży najdłuższym podmorskim tunelem kolejowym świata, który łączy wyspy Honsiu i Hokkaido. 5/6

Reżyseria: Michael Massey

Obsada: Tony Robinson

Godziny emisji Pociągiem dookoła świata

23:00 Tajemnice ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 2

( 2017 ) Czas: 65min.

Prowadzący analizują codzienne cuda utrzymujące nasze organizmy przy życiu. Są to m.in. refleks, który chroni nas przed niebezpieczeństwami, oraz układ immunologiczny zwalczający drobne oraz śmiertelne infekcje. 2/3

Reżyseria: Matthew Dyas

Godziny emisji Tajemnice ludzkiego ciała

00:05 Niezwykłe moce ludzkiego ciała - Seria 1, odc. 1

( UK 2017 ) Czas: 55min.

Wzrok, słuch, dotych, smak, zapach. Dzięki nim orientujemy się w świecie. Oto ludzie, którzy doświadczają zmysłów zupełnie inaczej niż większość z nas. 1/6

Reżyseria: Stephane Gillot

Godziny emisji Niezwykłe moce ludzkiego ciała

01:00 Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja - Seria 1, odc. 2

( UK 2018 ) Czas: 60min.

Specjalistka w dziedzinie anatomii Alice Roberts rozpoczyna nietypowy eksperyment. Z pomocą naukowców analizuje słabe punkty budowy ludzkiego ciała oraz czynniki decydujące o doskonałej adaptacji zwierząt w ewolucji. To staje się dla niej inspiracją do stworzenia idealnego modelu własnego ciała. 2/2

Reżyseria: Peter Chinn

Godziny emisji Człowiek idealny: nauka kontra ewolucja

02:00 Cuda przyrody - Seria 2, odc. 1

Dokument ( UK 2018 ) Czas: 60min.

Thakmay Lowa, hodowca jaków, przeprowadza stado przez jedną z najbardziej zdradliwych przełęczy w Himalajach. Tymczasem członkowie społeczności Eskimosów w kanadyjskiej Arktyce biorą udział w niebezpiecznych zbiorach muli, a mieszkańcy Syberii poszukują mamucich kłów. 1/3

Reżyseria: Russell Leven

Obsada: Sophie Okonedo

Godziny emisji Cuda przyrody

03:00 Dzikie metropolie - Seria 1, odc. 1

( 2018 ) Czas: 55min.

Miasta mogą wydawać się mało przyjaznym miejscem dla dzikich zwierząt. Jednak dla gatunków zdolnych do adaptacji miejski świat jest pełen możliwości. W pierwszym odcinku przedstawiamy, jak zwierzęta radzą sobie w najszybciej zmieniającym się środowisku na naszej planecie. 1/3

Reżyseria: Matt Brandon

Godziny emisji Dzikie metropolie

03:55 Nauka w akcji - Seria 8, odc. 3

Program rozrywkowy ( UK 2014 ) Czas: 30min.

Autorzy programu prezentują odkrycia z różnych dziedzin nauki oraz ich wpływ na codzienne życie. W tym odcinku o Big Data, czyli ogromnych zbiorach danych wykorzystywanych do różnorodnych analiz. 3/8

Reżyseria: Jack Rampling

Godziny emisji Nauka w akcji

04:25 Ostatnie igloo - odc. 1

( 2020 ) Czas: 95min.

Film dokumentalny o samotnym Eskimosie oraz pomysłowej konstrukcji, jaką jest igloo. Twórcy programu zarejestrowali proces powstawania igloo zanim będzie na to za późno. Poetycka podróż do śnieżnej krainy. 1/1

Reżyseria: Christian Collerton

Obsada: Julius Nielsen

Godziny emisji Ostatnie igloo

Grupy kanałów stacji

O programie TV stacji BBC Earth

Na stronie stacji telewizyjnej BBC Earth umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2020-06-13. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla BBC Earth. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2020-06-13 dla kanału BBC Earth można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV BBC Earth umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji BBC Earth. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Reklama
© 2016-2020 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info
Serwis działa na serwerach dhosting
Do góry