Reklama

Logo TV Trwam TV Trwam program TV na 2018-08-20 - ramówka, emisje

2018-08-20 Pokaż dziś

06:00

Domek nr 6

film fabularny ( USA 2005 ) Czas: 25min.

Małżeństwo z dwudziestoletnim stażem przyjeżdża na wekend do domku w lesie. Po powrocie mają załatwić sprawę rozwodu. Dziennik innej pary, która przez lata spędzała tu wolne chwile, każe im spojrzeć inaczej na swoje życie.

Reżyseria: Michael McCaffrey & Mark E. McCann

Obsada: Perry Smith , Jim Burns , Michael Traynor

Godziny emisji Domek nr 6

06:25

Ewangelia nasz biznesplan

film dokumentalny ( Polska 2015 ) Czas: 33min.

Często słyszymy teksty w stylu:"pierwszy milion trzeba ukraść" itp.. Ktoś chce nam wmówić, że tylko przez oszustwo i kombinacje można osiągnąć sukces. Bohaterowie tego filmu mówią coś zupełnie innego.Gwarancją sukcesu jest wierne naśladowanie Chrystusa.

Reżyseria: ks. Roman Sikoń SDB

Godziny emisji Ewangelia nasz biznesplan

07:00

Cuda Jezusa - Cuda na brzegu morza

serial fabularny ( Brazylia 2015 ) Czas: 45min.

Kolejne cuda, jakich dokonał Jezus , wydarzyły się na brzegu morza. Elżbieta , Jiska i Gabriela doświadczyły bólu straty bliskiej osoby. Spotkanie z Jezusem przywróciło im wiarę oraz uleczyło ich rany.

Reżyseria: João Camargo , Regis Faria , Caetano Caruso

Obsada: Bruno Padilha ,  Thaís Fersoza ,  Oscar Calixto

Godziny emisji Cuda Jezusa

07:50

Kolory Świętości - Św. Bernard

film dokumentalny ( Włochy 2006 )

Kolory Świętości to krótkie filmy przedstawiające w bardzo artystyczny sposób życiorysy świętych katolickich i prawosławnych czyli patronów każdego dnia w roku.

Reżyseria: Antonio Bumbica

Obsada: Myriam Castelli

Godziny emisji Kolory Świętości

07:55

Premiera Kartka z kalendarza

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Kartka z Kalendarza to program przedstawiający wydarzenia historyczne, przybliżajacy sylwetki i czyny wielkich Polaków, mających wpływ na kształtowanie się Rzeczpospolitej.

Godziny emisji Kartka z kalendarza

Reklama
08:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

08:15

Wieś - to też Polska

program rolniczy ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Wieś to też Polska - program poruszający istotne problemy polskiego rolnictwa i gospodarki żywnościowej z udziałem rolników, związkowców, przedstawicieli instytucji rolniczych działających na rzecz polskiego rolnictwa i obszarów wiejskich, polityków mających wpływ na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego kraju. Prowadzący: Adam Ślusarski

Godziny emisji Wieś - to też Polska

09:25

Premiera Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

Godziny emisji Słowo Życia - rozważanie Ewangelii dnia

09:40

Tydzień z Ziemi Świętej

przegląd wydarzeń ( Izrael 2018 ) Czas: 20min.

Reżyseria: Cristiano Assuncao

Godziny emisji Tydzień z Ziemi Świętej

10:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

10:15

Rozmowy niedokończone

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 70min.

Rozmowy z zaproszonymi gośćmi z otwartą anteną dla telewidzów.

Godziny emisji Rozmowy niedokończone

11:25

100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

11:35

Młodzi Światu - Kasia K

film dokumentalny ( Polska 2017 ) Czas: 11min.

Reżyseria: Ks. Adam Parszywka SDB

Godziny emisji Młodzi Światu - Kasia K

11:50

Retrospekcja

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 4min.

Program publicystyczny realizowany w oparciu o wybrane wypowiedzi naukowców, ekspertów i polityków. Dokonana z szumu informacyjnego selekcja pozwala zauważyć rzeczy istotne i ocenić doniosłość prezentowanych wydarzeń.

Godziny emisji Retrospekcja

11:55

Premiera Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

Reklama
12:00
Na żywo

Anioł Pański

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 3min.

Modlitwa poświęcona Maryi, podczas której wierni rozważają zwiastowanie Maryi przez Archanioła Gabriela wcielenie Jezusa Chrystusa, odprawiana codziennie, oprócz okresu wielkanocnego, w duchowej łączności z Ojcem Świętym.

Godziny emisji Anioł Pański

12:03
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 15min.

Godziny emisji Informacje dnia

12:20

Święty Franciszek i brat Bernard

film dokumentalny ( Włochy 2012 ) Czas: 31min.

Święty Franciszek i brat Bernard, to fabularyzowany dokument opowiadający o początkach wspólnoty franciszkańskiej. Bernard z Quintavalle, gruntownie wykształcony, bogaty szlachcic z Asyżu, jako pierwszy za przykładem Franciszka porzucił światowe życie i postanowił na co dzień naśladować Chrystusa. Aktorzy przybliżają nam życie pierwszych zakonników, a wybitni franciszkanie osobę Bernarda, właściwego twórcę zakonu.

Reżyseria: Fabrizio Benincampi

Obsada: Raffaele Ottolenghi , Andrea Cagliesi , Carlo Dragoni , Damiano Coraci , Andrea Cipriani , Marcello Filippucci

Godziny emisji Święty Franciszek i brat Bernard

12:55

Urodziny w Oświęcimiu

film dokumentalny ( Polska 2015 ) Czas: 31min.

Godziny emisji Urodziny w Oświęcimiu

13:35

Koncert życzeń

program rozrywkowy ( Polska 2018 ) Czas: 50min.

Telewizyjny koncert życzeń to wspaniała okazja, do złożenia życzeń w wyjątkowy sposób. Prowadzący: Monika Kordowska, Przemysław Szymczyk

Godziny emisji Koncert życzeń

14:25

Guadalupe - żywy obraz

film dokumentalny ( USA 2011 ) Czas: 53min.

Opowieść o cudownym obrazie Matki Boskiej z Guadalupe zachowanym na szacie św. Juana Diego. Film przedstawia obecny stan wiedzy na temat tego obrazu oraz związaną z nim historię objawienia.

Reżyseria: Luca Trovellesi Cesana

Godziny emisji Guadalupe - żywy obraz

15:20

Moje leczenie wodą - prof. dr hab. n. med. Irena Ponikowska

film dokumentalny ( Polska 2016 ) Czas: 30min.

Bohaterką filmu jest prof. dr hab. n. med. Irena Ponikowska , kierownik Katedry i Zakladu Baleologii i Medycyny Fizykalnej Collegium Medicum Uniwersytetu Mikolaja Kopernika w Bydgoszczy.

Reżyseria: Teresa Kudyba

Godziny emisji Moje leczenie wodą

15:50

Premiera Ma się rozumieć

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 8min.

Program odpowiadający na szerokie spektrum pytań związanych z wiarą imoralnością Prowadzący: o. Leonard Bielecki OFM, o.Franciszek Chodkowski OFM

Reżyseria: Anna Zakrzewska

Godziny emisji Ma się rozumieć

16:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Godziny emisji Informacje dnia

16:10

Premiera Sanktuaria polskie

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Sanktuaria polskie

Reklama
16:30

Premiera Zew natury

program edukacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 22min.

Godziny emisji Zew natury

16:55

Premiera Świadkowie

reportaż ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Godziny emisji Świadkowie

17:20

Święty na każdy dzień

program religijny ( Polska 2018 ) Czas: 5min.

Godziny emisji Święty na każdy dzień

17:25

Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie - 20 sierpnia 1944

program edukacyjny ( Polska 2013 ) Czas: 2min.

Trwa generalne natarcie sił niemieckich na Stare Miasto. Ostrzał artyleryjski i bombardowania lotnicze poprzedzają kolejne ataki nieprzyjaciela na wszystkich odcinkach: zachodnim od ul. Długiej i pl. Krasińskich, wschodnim – od Wybrzeża Gdańskiego przez ul. Boleść w kierunku Kościelnej i Długiej, z jednoczesnym naciskiem od południa i północy.

Godziny emisji Kartka z kalendarza - Powstanie Warszawskie

17:30
Na żywo

Spotkanie Rodziny Radia Maryja w sanktuarium MB Fatimskiej w Zakopanem

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 135min.

Godziny emisji Spotkanie Rodziny Radia Maryja w sanktuarium MB Fatimskiej w Zakopanem

19:45

Jay Jay Odrzutowiec - Gwiezdne drogowskazy - Gwiezdne drogowskazy

serial animowany dla dzieci ( USA 2001 ) Czas: 13min.

Jay Jay Odrzutowiec to mały samolocik, któremu przydarzają się niezwykłe przygody, a w lataniu to niezwykły mistrz…

Reżyseria: Hugh Martin

Godziny emisji Jay Jay Odrzutowiec - Gwiezdne drogowskazy

20:00
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

20:20
Na żywo

Różaniec

audycja modlitewna ( Polska 2018 ) Czas: 30min.

Codzienna modlitwa z udziałem Widzów Telewizji TRWAM i Słuchaczy Radia Maryja rozważających wspólnie najważniejsze wydarzenia z życia Chrystusa i Maryi.

Godziny emisji Różaniec

20:50

Premiera 100 cudownych miejsc na świecie -

film dokumentalny ( Francja 2013 ) Czas: 10min.

Reżyseria: Jacques Vichet

Godziny emisji 100 cudownych miejsc na świecie

21:00
Na żywo

Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

transmisja ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Nabożeństwo poświęcone Maryi w intencji Kościoła i Polski w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej z udziałem pielgrzymów.

Godziny emisji Apel Jasnogórski z kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze

21:20
Na żywo

Informacje dnia

program informacyjny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Godziny emisji Informacje dnia

21:40
Na żywo

Polski Punkt Widzenia

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 20min.

Program publicystyczny realizowany na żywo z udziałem wybitnych gości ze świata nauki, polityki, mediów i religii oceniających najważniejsze wydarzenia z życia Kościoła, Polski i świata.

Godziny emisji Polski Punkt Widzenia

22:00

Premiera Stan bezpieczeństwa państwa

program publicystyczny ( Polska 2018 ) Czas: 10min.

Bezpieczeństwo państwa, to także bezpieczeństwo każdego z nas. Aby skutecznie chronić państwo przed zagrożeniem zewnętrznym, należy podjąć działania, aby zagwarantować ład i porządek w kraju. W programie analizujemy stan bezpieczeństwa państwa polskiego w kontekście bieżących wydarzeń w kraju i na świecie.

Reżyseria: Paweł Kania

Godziny emisji Stan bezpieczeństwa państwa

22:10

Premiera Mojżesz - 10 przykazań odc. 87

serial fabularny ( Brazylia 2015 ) Czas: 50min.

Faraon Ramzes buduje potęgę Egiptu na wyzysku Izraelitów. Ich wołanieo pomoc zostaje wysłuchane przez Boga, który objawia się Mojżeszowi wgorejącym krzewie. Nakazuje mu On uwolnić Hebrajczyków i zaprowadzićdo ziemi obiecanej. Mojżesz na nowo staje przed trudnym zadaniem. Wswych staraniach może liczyć na pomoc brata Aarona oraz samego Boga.

Reżyseria: Alexandre Avancini

Obsada: Roberta Santiago ,  Mel Lisboa ,  Zécarlos Machado

Godziny emisji Mojżesz - 10 przykazań

23:00

Ojciec McGivney

film dokumentalny ( USA 2008 ) Czas: 56min.

Film biograficzny przybliżający nam postać Michaela McGivney - prostego kleryka z Connecticut i założyciela jednej z największych kościelnych organizacji charytatywnych - Rycerzy Kolumba.

Reżyseria: Frederic Lumiere

Obsada: Jared Morrison , Adam Reda , Tammy Butler

Godziny emisji Ojciec McGivney

00:00

O programie TV stacji TV Trwam

Na stronie stacji telewizyjnej TV Trwam umieszczony jest program telewizyjny dla wybranego dnia, w typ przypadku na 2018-08-20. Domyślnie prezentowany jest program dla bieżącego dnia, za pomocą kalendarza i linkow z datą można wybrać dowolny inny dzień, dla którego dostępne są informacje o emisjach.

Wyświetlana strona zawiera program TV dla TV Trwam. Poza ramówką na stronach znajdują się informacje na temat emitowanych programów, filmów i seriali oraz osób, które są związane ze stacją.

Dodatkowo na stronie programu telewizyjnego na 2018-08-20 dla kanału TV Trwam można znaleźć informacje na temat programów i transmisji emitowanych na żywo oraz najbliższych premier. Program TV TV Trwam umożliwia również przełączenie na widok tygodniowy zawierający tabelę z programem dla siedmiu dni.

Przewodnik telewizyjny po ramówce stacji TV Trwam. Sprawdź w programie co możesz obejrzeć dziś i w kolejnych dniach.

Premiery w TV Trwam

Na żywo w TV Trwam

Reklama
© 2016-2018 - PROGRAM TV - przewodnik telewizyjny naziemna.info